Tech News – 10 ianuarie 2023

By | January 10, 2023

Tech News is back!

  1. Ce părere aveți de etichetele cu 5G? D-abia aștept să le văd în practică, măcar pe coletele scumpe.
  2. Amazon lansează o cameră auto. Super tare! Now c’mon, Google, do something!
  3. Raspberry Pi face și camere acum mai nou? Mișto!
  4. Pare că anul 2023 va fi anul monitoarelor de gaming cu OLED. Ceea ce demonstrează că nu se mai teme nimeni de OLED pe desktop. Foarte bine!
  5. Also, LG lansează un display OLED care se flexează în orice direcție. Nici până acum nu am găsit o traducere bună pentru “foldable” în română.
  6. Și ASUS pare că are o idee ciudată cu un monitor 3D fără ochelari. Aparent îl vor folosi designerii de meduze și tutu-uri pentru balet.
  7. Și Lenovo își încearcă norocul cu un laptop cu 2 display-uri. Nu-i rea ideea. Chiar îmi place.
  8. Ce pregătește fiecare platformă de streaming în 2023. HBO va oferi și conținut de la Discovery, Netflix și Disney+ bagă cont cu reclame.
  9. Toate detaliile despre noul chipset Snapdragon 8 Gen 2. Uuuh, ray tracing!!
  10. Zvonuri despre casca mixed reality de la Apple. Sper s-o lanseze, ca să se mai revitalizeze un pic această nișă.
  11. Jack Ma nu mai este șeful Alibaba. Ați observat cum după ce a spus ceva care nu a mulțumit #Partidul a intrat într-un con de umbră și ulterior s-a retras de la conducerea companiei? Mișto în China.
  12. WhatsApp face ceva mișto pentru utilizatorii din țări mai puțin democrate. A se citi “dictaturi”.
  13. Cum arată un “exosuit” produs de o companie germană. O să avem nevoie de astea pe măsură ce AI-ul devine tot mai deștept 😛
  14. Zvonuri că Apple nu va mai produce un nou iPhone SE.
  15. Așa arată cel mai recent model Roborock. Cu două perii, ca Roomba.
  16. Dacă Sony și Honda ar produce o mașină, ce nume credeți că i-ar da brandului? Exact. Cel mai tâmpit nume 🙂
  17. Microsoft va implementa ChatGPT în diverse aplicații. De la Bing și până la Word.
  18. IBM nu mai este compania nr.1 ca patente înregistrate. Curioși cine le-a luat locul?

Idee este cam așa. Mai ales acum, că-i și CES-ul, dau de foarte multe știri mișto din tehnologie, despre care nu am timp să scriu. Așa că m-am gândit să reiau Tech News și să le includ aici. De altfel, chiar și în ultimii doi ani (în care nu am mai scris Tech News), am tot salvat știri, care au rămas degeaba în Pocket.

Nu aș avea însă timp să-l scriu zilnic, așa că planul este să fac Tech News în fiecare … marți. De ce marți? Pentru că nu mai am timp să-l scriu în week-end și uneori lunea începe cu multe probleme pe ToDo list. Așa că marți aș avea cele mai multe șanse de reușită. Probabil voi aduna știri de toată săptămâna în el. Sper să reușesc să mă țin de treabă.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

4 comentarii la “Tech News – 10 ianuarie 2023

  1. Cipri

    Bun, eu le citeam si inainte. O mica problema am, numai pe mine ma deranjeaza cuvantul “misto”? Sau l-ai preluat de la nwr? 🙂

    Reply
    1. Revo Post author

      Omg, mersi de feedback! Acum am văzut că am folosit cam mult mișto în acest articol. Nu l-am preluat. Sau nu știu. Posibil să se transmită și ticurile verbale 🙂 De fiecare dată am vrut să scriu “cool” de fapt, dar am ales mișto pentru că e mai românesc și pare mai natural. Nu știu de ce, pur și simplu așa am simțit :))

  2. Mihai

    Sunt mișto tech news. Sper sa găsești timp pentru el. Și eu cred că îți citesc toate articolele, dar rar îmi fac timp sa le și comentez.
    ChatGPT este super mișto. L-am pus la treabă pe probleme de munca (network / programare de baza) și este super util, mult peste răspunsuri random de pe forumuri. Daca îl dau in producție, sper sa ii poată actualiza baza de date să o țină la zi. Eu aș plati un abonament daca ar fi ceva de bun simt – 5-10 €.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: