SkyShowTime se apropie de lansarea în România și va avea și serialele românești care au dispărut de pe HBO Max

By | January 11, 2023

În vara anului trecut, mai multe seriale românești (și nu numai) produse de HBO au dispărut din catalogul HBO Max (a scris Hoinaru pe tema asta). Printre ele seriale precum Umbre, Ruxx sau One True Singer, un reality show pe care HBO îl anunțase cu mare entuziasm chiar la rebranduirea din HBO GO în HBO Max. Decizia a fost ciudată la momentul respectiv, cei de la HBO nu au motivat-o și aparent nu avea nicio explicație.

Ei bine … încurcate sunt căile platformelor de streaming. Iată explicația. SkyShowTime, o nouă platformă de streaming, care tocmai ce se lansează pe piața din România (am scris despre ea aici), anunță că va oferi în catalogul ei și aceste producții. Practic Warner Bros Discovery (care deține HBO) a vândut acele seriale către SkyShowTime. Iată știrea:

SkyShowtime – cel mai nou serviciu de streaming din Europa – a anunțat astăzi că a achiziționat de la Warner Bros. Discovery drepturi exclusive pe teritoriul Europei pentru 21 de seriale locale, inclusiv unele dintre cele mai populare și apreciate emisiuni HBO Max din regiune. În total, achiziția include în oferta SkyShowtime 168 de episoade – peste 150 de ore – de programe originale atât noi, cât și unele deja lansate. (…)

Printre aceste titluri se numără: Czech it Out (Cehia), Foodie Love (Spania), Hackerville (România), No Activity (Spania), One True Singer (România), Pray, Obey, Kill (Suedia), Ruxx (România), Success (Croația), Todo Lo Otro (Spania), Sleepers (Cehia), Bani Negri/Tuff Money (România) și Welcome to Utmark (Norvegia).

Ciudat, nu? Un serial produs de HBO nu va putea fi văzut pe HBO Max, ci pe altă platformă de streaming. Mișcarea mi se pare ciudată și din partea SkyShowTime, care va debuta cu niște seriale pe care românii le-au văzut deja. HBO GO/Max este oferit gratuit de către operatorii de cablu la anumite pachete. Cred că toată lumea a văzut deja Umbre.

Vestea este însă din punctul meu de vedere pe jumătate. Faptul că SkyShowTime a cumpărat drepturile de difuzare pentru seriale nu înseamnă că serialele se vor mai produce în continuare. Păcat, cum zicea și Hoinaru, Umbre ar fi meritat un sezonul 4.

Anyway, acum să vedem ce va face HBO cu noul serial românesc cu spioni. Și cu ce altceva va atrage SkyShowTime publicul din România. The Game is on.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

2 comentarii la “SkyShowTime se apropie de lansarea în România și va avea și serialele românești care au dispărut de pe HBO Max

  1. Mihai

    Deja mi se pare că avem prea multe platforme de streaming. Am Netflix (cu un prieten), Disney+ și HBO (îl plătesc socrii că au abo de la Digi si vor și HBO). Eu unul mă uit mai mult pe Digi și Hbo. Daca nu ar folosi soția Netflix l-aș scoate.

    Reply
  2. Cera

    Pot sa zic ca merita banii dati la inceput pe abonamentul lor. Am renuntat la netflix de cand a bagat prostia aia cu share-ul la prieteni. Am am abonamente la 3 servicii de streaming cu cat dadeam pe netflix.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: