Top 5 lucruri pe care să nu le faci sâmbătă dimineața. Încep eu.

By | May 25, 2024

Sunt câteva lucruri care au intrat cumva în mentalitatea colectivă cum că trebuie făcute musai sâmbătă dimineața. Sunt genul de activități care generează cozi enorme și de care eu mă feresc cu brio și apoi mă mir când cei din jurul meu se plâng că au pierdut x timp făcând y. Așadar, iată ce evit eu să fac sâmbătă dimineața:

1. Cumpărături la supermarket

Hai că asta e ușoară. Carrefour, Cora, Mega, Lidl, you name it. Acolo este jumătate din populația țarii sâmbătă dimineața. Iar pe la 10-11 este momentul de maximă audiență. Din ce am studiat în nefericitele momente în care m-am nimerit la cumpărături sâmbătă dimineața, unii pare că nici nu vin să cumpere ceva concret. E doar un fel de pelerinaj, lăsat căruțul în mijlocul drumului și holbat la un produs la întâmplare. Nu care cumva să își facă cineva cumpărăturile luni seara, în tihnă, că ar fi păcat.

2. Spălat mașina

Efectiv sunt pline de dau pe afară toate spălătoriile sâmbătă dimineața. Toți bărbații își dau seama sâmbătă dimineața că mașinile lor sunt murdare și că trebuie neapărat să fie spălate. Drept urmare, mereu sunt cozi la spălătoriile auto sâmbătă dimineața. Dacă o speli în oricare altă zi din săptămână se știe că o să ai șapte ani de ghinion.

3. Tuns

Nu știu cum este la fete. Bănuiesc că la ele surge-ul este pe vineri după prânz în saloane. Însă sâmbătă dimineața frizeriile și “barber shop”-urile sunt pline de bărbați care așteaptă să fie tunși. Am impresia că sâmbăta este singura zi în care îți permite religia să te tunzi ca bărbat.

4. Carmangerie

Dacă aveți în cartier vreo carmangerie old-school, știți despre ce vorbesc. Toți vor un grătar în week-end. Toți vor să gătească ceva în week-end pentru restul săptămânii, dar nimeni nu s-ar opri la carmangerie vineri seara, în drum spre casă. Toți sunt sâmbătă la datorie.

5. IKEA/Dedeman

La fel, toată lumea ia decizia sâmbătă dimineața că trebuie să bricoleze ceva prin casă în week-end. Drept urmare, IKEA și Dedeman sunt pline sâmbătă dimineața. Și din nou și aici mulți vin doar în pelerinaj. Sau ca să se contrazică pe ceva anume cu soțul/soția și în deplasare, nu doar acasă.

Aceste 5 activități intră cumva în ghidul meu nescris pentru un week-end zen. Cred că am scris acest capitol tot pentru mine. Ca să fixez mai bine informația, să nu cumva să mai greșesc să mai încerc să fac vreodată vreuna dintre cele de mai sus sâmbăta dimineața. Mi-a scăpat ceva? Voi ce evitați să faceți sâmbătă dimineața?

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

12 comentarii la “Top 5 lucruri pe care să nu le faci sâmbătă dimineața. Încep eu.

  1. recomandarea zilei

    in principiu cumparaturi de orice fel, evit. prefer sa imi beau cafeaua linistit pe terasa sa stau pe laptop decat sa alerg prin magazine

    Reply
  2. Dan Pavelescu

    Cand e soacra-mea in vizita eu as prefera sa bifez toate cele 5 puncte enumerate de tine. Chiar eu as fi ala care lasa carutul in drum si se holbeaza la un produs random.

    Reply
  3. Andrei I

    Eu sunt lenes de felul meu asa ca nu fac nimic sambata dimineata, deci am scapat si nici nu incurc pe altii 😀

    Reply
    1. Dan

      Și următoarea poruncă: să nu iei postarea bloggerului în deșert…

    2. Revo Post author

      De ce, stai la coadă și ca să citești bloguri? 🙂

  4. Adi

    Cam când ar trebui să faci toate astea dacă ai serviciu de la 9 la 18 și ajungi zilnic acasă la 19.30? Întreb, nu dau cu parul. Nu mai zic că sunt și altele de făcut.

    Reply
    1. Revo Post author

      Păi uite, noi facem cumpărăturile prin Freshful. Am calculat și reiese că pierdem mai mult timp (și implicit bani) dacă mergem la cumpărături. Dacă trebuie să ajungem la supermarket pentru ceva anume, mergem luni seara.
      2. De spălat mașina o fac fie în drum spre muncă luni dimineața (am o spălătorie tip tunel pe drum) fie seara în oricare altă zi a săptămânii, că tot pe acolo mă întorc.
      3. La tuns tot așa, mă duc seara, de regulă luni sau marți.
      4. La carmangerie am scris în articol. Ori vineri seara, ori comand de pe Freshful pentru grătar, ori duminică pe la prânz sau fix înainte de grătar, dar nu sâmbătă dimineața.
      5. La IKEA sau Dedeman în oricare altă seară în afară de vineri sau sâmbătă seara. Bine, aici suntem și avantajați că stăm relativ aproape de IKEA Băneasa și de Dedeman.

  5. vlad

    1. cumparaturi mai mari fac la selgros vineri seara inainte sa inchida, o data la 2-4 saptamani
    2. masina o spal tot asa o data pe luna dupa mersul la selgros
    3. de cand cu covid-ul mi-a luat masina de tuns si ma rezolv singur acasa, in timpul programului de munca :O
    4. vezi 1.
    5. sunt lenes, cred ca merg de 2 ori pe an la dedeman. Nu stiu ce zi a saptamanii ar fi
    ^^

    Reply
    1. Adi

      Ești foarte tare. Tu, vineri seara, după ce ajungi acasă de la serviciu la 19.30, te duci la Selgors, speli și mașina și te duci și la carmangerie. Placut, bravo!

Spune-ți și tu părerea: