Voi ce simțiți când vă uitați la acest demo cu ChatGPT-4o?

By | May 27, 2024

ChatGPT a prezentat GPT-40, un nou AI, care poate interacționa cu mediul înconjurător pe baza unui clip video sau a sunetului. Mai șocant este faptul că două AI-uri pot interacționa și se pot “ajuta” între ele. Iată video de prezentare:

M-am uitat de vreo 3 ori la video până acum. Mi se pare genul de moment care te face să spui “wow, unde s-a ajuns!”. Ce mi se pare cel mai cel mai dubios la acest video este faptul că vocea AI-urilor pare mai naturală decât vocea și mimica persoanei care prezintă. Tipul din video mi se pare un Mark Zuckerberg reloaded. De la felul în care zâmbește până la modul dubios în care ține degetele opozabile când așteaptă.

De partea cealaltă, în tabăra AI-ului… mi se pare foarte caldă și plăcută vocea feminină. Inflexiunile vocii, modul în care zice “uhum” în loc de “yes” sau “k” în loc de “ok”, faptul că are anumite expresii “cool” mă cam face să mă simt un pic ciudat. Vocea nu sună deloc robotică dacă vreți.

Mă gândesc că dacă aș vorbi la un telefon, un astfel de AI m-ar putea păcăli lejer să cred că este un om la celălalt capăt al apelului. Are și câteva “keywords” care îl trădează, de genul “stylish leather jacket” sau “modern and industrial lighting”, dar hey, și oamenii au ticuri verbale.

Instinctul îmi spune că acest video este ultra-regizat. Însă știu că de regulă OpenAI face public demo-ul modelului în ziua în care îl prezintă. Oricine ar putea testa cât de bun este AI-ul, ca în cazul Sora, deci ce rost ar avea să-l regizeze?

În fine, nu pot să mă gândesc decât la ce “distractiv” ar fi dacă cineva ar încărca acest model de AI pe SSD-ul lui Atlas. Să-l vezi că se ridică de jos în modul acela dubios și apoi să zică: “Greetings, human!”.

Trebuie să cumpăr acțiuni la OpenAI, că pare că deja au la-ndemână toate uneltele pentru a stăpâni lumea.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

2 comentarii la “Voi ce simțiți când vă uitați la acest demo cu ChatGPT-4o?

  1. Dan

    un interesant dialog – dar muzica e mai proastă decât dacă aș fi cântat-o eu, care mi-s maestru în muzică afonică….

    Reply
  2. Alex

    La prima vedere pare wow, dar ChatGPT nu gandeste cu adevarat. Recunoaste la nivel de sablon totul, geaca, om, culoare, decor, urmand sa mimeze discursuri. O face de minune, e impresionant, dar nu e inteligenta acolo.

    Mai e si un robot facut de Figure AI, e o companie in care a investit si Bezos, poate l-ai mai vazut:

    https://www.youtube.com/watch?v=Sq1QZB5baNw

    Reply

Spune-ți și tu părerea: