Unde se mănâncă cel mai bine în Viena? Schweizerhaus Prater!

By | April 26, 2019

Dacă aș ajunge din nou în Viena și nu aș avea timp să mănânc decât la un singur restaurant, acesta al fi Schweizerhaus, din parcul de distracții Prater. Schweizerhaus (casa elvețiană) este un restaurant vienez care seamănă cu un biergarten nemțesc. Specialitatea de aici este ciolanul (sau genunchiul, dacă vreți) de porc, pregătit într-un mod cum numai aici am mâncat. Bine, mai au și alte preparate, dar majoritatea meselor au câte un astfel de ciolan pe ele.

scheweizerhaus austria

Alice a mai fost la Schweizerhaus acum mulți ani, și drept urmare, prima dată când am ieșit împreună afară din țară, în Munchen, în 2011, asta și-a comandat. La momentul respectiv m-am uitat ciudat la ea, pentru că din descrierea ei preparatul mi se părea o ciudățenie. Totuși, când am gustat un pic din ciolanul pe care îl comandase, mi-a părut rău că eu îmi comandasem friptură. M-a convins în acea seară că ea este aleasa 🙂

De atunci, periodic mai luam în doi câte un ciolan pe unde am mai găsit, însă d-abia anul acesta am ajuns să gustăm împreună originalul de la Schwizerhaus.

Austriecii îi spun Stelze, iar la Schweizerhaus prețul este 19.70 euro per kilogram. Un ciolan are cam 1,2 kilograme și cu greu poate fi dovedit de două persoane. După ce îl aduce la masă, chelnerul îndepărtează cu foarte mare ușurință osul.

ciolan porc schweizerhaus austria

În interior carnea este extrem de fragedă încât până și tendoanele care în mod normal ar fi fost tari, sunt gelatinoase. La exterior este un șorici crocant și sărat, care merge perfect cu bere. Bănuiala mea este că după ce stă ceva timp la marinat, ciolanul este fiert și apoi băgat la cuptor.

stelze schweizerhaus austria

Ca garnitură vă recomand varza cu chimen și hreanul ras, împreună cu muștar. Și berea casei este foarte bună, o recomand pe cea “amestecată”. Vine într-o halbă cu spumă ce depășește cu mult buza halbei. Dacă faceți o vizită în zona barului, veți înțelege de ce. Distanța dintre robinetul de unde curge și halba este de aproximativ 30 de cm.

Încă un lucru foarte bun de știut. Deși Schweizerhaus Prater are vreo 80 de locuri în interior și o imensă terasă, este mai tot timpul plin. Așa că vă recomand să vă programați vizita puțin înainte de ora prânzului (să zicem pe la ora 11:30), sau când nu sunt meciuri importante.

Ah, da, să aveți neapărat colebil la voi și să dacă vreți neapărat senzații tari în Prater, cred că ar fi mai bine să vizitați parcul înainte să mâncați un ciolan de porc 🙂

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: