Vânzările de pliabile arată că oamenii se orientează doar după preț

By | May 31, 2024

A apărut un top cu vânzările de pliabile per brand în Q1 2024 (din ianuarie până în martie), comparate cu anul trecut.

Aparent total surprinzător, Huawei este pe primul loc, cu o creștere de +257% față de anul trecut. Apoi când stai să te gândești la faptul că Huawei vinde în principiu doar în China și la ce populație are China, parcă nu mai este așa de surprinzător.

Totuși, topul arată creștere peste tot, mai puțin la Samsung. Honor au +460% și ei vând mai mult în Europa. Honor Magic V2 este cel mai livrat smartphone pliabil din Europa în primul trimestru conform GSM Arena.

Motorola are un senzațional +1473% și singura lor strategie a fost să vină cu un smartphone pliabil cât mai accesibil. Practic cu acel Razr au ajuns de la nimic la ceva. Adică de la 3% cotă de piață la 11%.

Topul nu spune însă toată povestea, pentru că Samsung încă nu a lansat modelele lor pliabile de anul acesta. Practic pe Q1 2024 Samsung s-a luptat cu un telefon din 2023 cu modelele din 2024. Topul de la final de an va fi mai relevant.

Oricum, mie mi se pare că acest top arată că există apetit pentru pliabile, însă clienții se orientează prioritar după preț (mai ales vesticii). E un concept nou, nu ai încredere deplină în fiabilitate, dacă te încumeți să-ți cumperi unul și se va dovedi o problemă, măcar să fie o pierdere mai mică.

Cred că Samsung trebuie să dea serios din coate anul acesta, pentru că situația nu arată foarte bine. Mai ales că urmează o lansare de flip-uri de la Huawei și de la Xiaomi.

Pe de altă parte, sunt foarte atent când văd un pliabil la cineva în mână și în România nu cred că am văzut altceva decât Samsung.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

3 comentarii la “Vânzările de pliabile arată că oamenii se orientează doar după preț

  1. vlad

    In ianuarie a trebuit sa schimb telefonul. Vroiam un telefon mic, si ieftin. Din pacate nu se mai fac telefoane ieftine si mici. Imi placea flip5 ca e cool, dar pana la urma am luat s23 ca era cu 1200 lei mai ieftin si la fel de performant.

    Reply
    1. Revo Post author

      Nu chiar. Sunt pe locul 4 după Samsung, Apple și Xiaomi cu vreo 5.7% cotă de piață.

Spune-ți și tu părerea: