Am fost cu Spring-ul în service pentru prima problemă!

By | May 30, 2024

Anul acesta se fac trei ani de când avem Dacia Spring la bloc și iată că în sfârșit că s-a aprins și primul martor în bord. Spun “în sfârșit” pentru că fiind produsă în China, de când am cumpărat-o, mulți experți prevesteau că se va strica după prima lună de exploatare sau ceva de genul.

Martorul care s-a aprins cum în bord era ceva de genul “Verifică apelare SOS”. Am citit un pic despre eroare așa că știam despre ce este vorba și nu mi-am făcut griji. Am mers ieri la Meridian Nord, am predat mașina și s-a rezolvat în 30 de minute prin “restart modul telematic”.

dacia spring la incarcat

Pe scurt, mașina are un SIM care ar trebuie să fie mereu conectat la un operator, ca să poată suna la 112 în caz că te răstorni cu ea și apeși pe butonul de “SOS”. Am ieșit cu ea din zona de semnal, SIM-ul (sau să-i zicem mai pompos … modulul telematic) s-a deconectat, iar apoi nu a mai vrut să se reconecteze singur când am revenit la semnal.

Râdeam pentru că am constatat că acum putem spune oficial: “nu am semnal la mașină”. Oricum, probabil că deconectarea s-a produs atunci când am intrat într-o parcare subterană mai adâncă și mai bine ecranată.

Am întrebat dacă pot da eu restart singur la ceva, ca să nu vin de fiecare dată în service pentru așa ceva și mi-au spus că nu.

Ce să zic, nu sunt încântat de posibilitatea ca acest lucru să se întâmple vreodată după ce iese din perioada de garanție și să fiu nevoit să fac un drum la service doar pentru asta. Dar nu-i nici un capăt de țară având în vedere faptul că s-a întâmplat o singură dată în mai bine de doi ani.

Mie mi se pare că un singur incident minor în trei ani este un palmares destul de bun pentru o mașină ieftină, produsă în China.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

7 comentarii la “Am fost cu Spring-ul în service pentru prima problemă!

    1. Dragos

      si eventual nu doar nr de km, dar si cati lei ai dat pe incarcat masina in acesti aproape 3 ani si xxx km

    2. Revo Post author

      7000 km
      Estimez undeva pe la 50 de lei cost total de încărcare 🙂

  1. Alex

    Pana acum la mine n a fost eroare sa nu se rezolve cu o deconectare de borna de la bateria de 12v. ????

    Reply
  2. Alin

    Cu un Formentor luat anul trecut( am 19136 km azi) am fost de 6 ori in service cu diverse probleme.. masina de 50000euro. Da, s au rezolvat toate, dar deranjul e foarte mare.

    Reply
  3. GuestStar

    Springul din familie va atinge 30.000km curând. E doar un pic mai nou decât cel din articol. O singură deplasare în service pentru că în iarna trecută au fost temperaturi foarte mici și a avut nevoie de ceva intervenție pe software. Despre cheltuielile cu consumul nu știu, că nu-s la… curent, dar pot afla măcar consumul mediu.

    Reply
    1. Propaganda

      @@@GuestStar, vezi că măcăne!
      A fost una dintre cele mai calde ierni;iar asta se întâmplă cam de prin 2.019-2.020.
      Între 2.000 și 2.010 au fost perioade în unele ierni când maxima era de -10, -15 grade;și nu o zi două, ci 2-3 săptămâni.

Spune-ți și tu părerea: