VIDEO: Aglomerație de mașini Tesla în tunelurile lui Elon Musk

By | January 14, 2022

Proiectul Hyperloop al lui Elon Musk este destul de controversat. Mulți spun că tunelurile pe care compania vrea să le sape în subteran nu diferă cu nimic de restul tunelurilor pentru automobile sau trenuri și că în final vor avea același rezultat. Mai mult decât atât, Elon Musk a ratat câteva promisiuni făcute publicului cu proiectul său.

Cu ocazia CES Las Vegas, primul astfel de tunel (de 2.5 kilometri) a fost deschis pentru prima dată publicului. Nu a fost totul complet autonom, așa cum a spus Elon Musk inițial, ci au fost șoferi care duceau pasagerii la destinație. Și dintr-un motiv sau altul, iată că inevitabilul s-a produs și s-a format aglomerație:

Din spusele unui user pe Twitter, la momentul testului se pare că erau 90 de mașini în Loop și trei destinații posibile la care puteau opri.. Din explicația șoferului din video, se pare că aglomerația s-a datorat faptului că ușile uneia dintre destinații erau închise, posibil să fi fost doar ceva de scurt moment.

Trebuie să recunosc că pare un pic claustrofobic ce se întâmplă acolo și într-adevăr, în cazul în care este aglomerație și pornește un incendiu, nu știu ce soluție se va găsi pentru a stinge bateriile mașinilor înainte ca oamenii să fie răniți. Sper că Elon Musk să se fi gândit la asta și să fi montat ventilatoare foarte bune pe tot parcursul tunelului, așa cum susține.

Mie mi se pare interesantă propunerea lui Musk. Cred că și el o face pe principiul “let’s see where this goes“, însă după acest video văd multe oportunități ale sistemului. Practic mașinile Tesla cu pilot automat nu vor avea nicio problemă să navigheze de unele singure prin acel tunel. Îmi imaginez că dacă faci astfel de loop-uri în zonele aglomerate din orașe, ai putea să vii cu mașina ta Tesla, să te “atașezi” la acest tunel și să îți citești mailurile stai pe Instagram în timp ce mașina te duce la destinație. În tunel nu plouă, nu e zăpadă, nu ai semafoare, nu ai pietoni, biciclete sau mașini care vin din sens opus. Ar trebui să fie super simplu de gestionat pentru pilotul automat al mașinii.

Oricum, un lucru e cert. Elon Musk e cu mii de ani în urma românilor, care se știe că sunt constructorii primelor hyperloop-uri dacice care legau București de Valea Prahovei.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Un comentariu la “VIDEO: Aglomerație de mașini Tesla în tunelurile lui Elon Musk

  1. hoinaru

    Mai bine zis *crezi* că nu ai pietoni sau bicicliști. Asta până faci tunel de la Victoriei până pe Dorobanți.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: