Primul video cu funcția Video Boost de pe Pixel 8 arată așa cum mă așteptam…

By | December 9, 2023

Video boost este o funcție de pe noul Pixel 8 care ar trebui să îmbunătățească cu ajutorul AI-ului calitatea video în scenarii de iluminare scăzută. Scriam în articolul despre Pixel 8 următorul lucru:

Această funcție ar fi utilă … dacă va funcționa. Sau dacă o va folosi cineva. În video de mai sus nu explică exact cum funcționează video boost, rămâi cu impresia că este o funcție ca un buton de on/off. În realitate funcționează cam așa: tu filmezi un video de calitate normală, apoi telefonul trimite acel video către data center-ul Google, acolo se face o procesare care îmbunătățește calitatea video iar ulterior transferat automat în telefonul tău.

Ca idee, cam așa l-a prezentat Google (secunda 10):

Până acum funcția era doar anunțată, dar nu și disponibilă pentru posesorii de Pixel 8. Iar acum un prieten mi-a trimis un clip video filmat de un utilizator de Pixel 8 cu funcția de Video Boost activată:

Mă uit prin comentarii și văd că oamenii sunt impresionați de faptul că filmarea cu Boost activat este mult mai luminoasă. Mie filmarea aceea mi se pare că mai degrabă arată că funcția de video boost nu funcționează așa cum trebuie. Este exact la ce mă așteptam de la Google.

Dacă în video de prezentare este prezentată această funcție pe subiecte în mișcare și totul arată senzațional, în realitate într-o filmare relativ statică, apare foarte mult jitter (mai ales în zona acelor pietre) iar mișcările fac video per total să pară foarte artificial. Mai mult, cu Video Boost activat, nu există nicio diferență în felul în care Pixel 8 a procesat fața subiectului. Adică este cam inutil exact acolo unde ți-ai dori să existe.

În fine. Just Google things…

Sper să nu fie asta varianta finală a funcției, dar oricum, nu am mari așteptări.

Și nu, tot nu știm dacă Pixel 8 va fi disponibil oficial în România. Dar sincer, dacă nu s-a făcut niciun anunț oficial până acum în acest sens, slabe șanse să-l mai vedem pe canal oficial.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: