Xiaomi Mi 11 pare un telefon fără compromisuri la un preț foarte bun

By | February 8, 2021

Xiaomi Mi 11 este telefonul de top de la Xiaomi, cu care brandul chinezesc speră să concureze cu iPhone 12 și Galaxy S21. Și dacă stai să te uiți la specificații, lucrurile arată foarte bine. Practic pare ca și cum Xiaomi nu ar fi făcut compromis la nimic.

Specificații Xiaomi MI 11

  • Display AMOLED de 6.81″ cu 120 Hz și rezoluție WQHD+ , protejat de Gorilla Glass Victus;
  • Cameră principală de 108 MP cu senzorul Samsung cu OIS și AF, cameră ultra wide cu unghi de 123 de grade, cameră telemacro de 5 MP, filmare 8K și filmare “Ultra Night Video” la 1080p;
  • Cameră frontală de 20 MP sub display;
  • Difuzoare duale cu Sound by Harman Kardon și certificare Hi-Res Audio;
  • Chipset Snapdragon 888 pe 5nm;
  • Variantă cu 8 GB RAM și 128 GB stocare sau 8 GB RAM și 256 GB stocare;
  • Dual SIM, 5G, WiFi 6, Bluetooth 5.2;
  • Încărcător de 55 W în pachet și încărcare wireless la 50 W; baterie de 4600 mAh;
  • Senzor de amprente în display, cu funcție de monitorizare a pulsului;

Nici designul nu-i rău. Dacă Xiaomi Mi 10 T Pro mi s-a părut cam gros, Xiaomi MI 11 este un pic mai subțire, pe la 8.6 mm. Arată bine:

xiaomi mi 11 lansare

De la Mi 10 T mi-aș fi dorit un display mai bun, iar Mi 11 are un AMOLED în loc de LCD. Mi 10 T nu avea încărcare wireless iar Mi 11 are. La Mi 10 T nu am fost încântat de MIUI 12, care nu este un sistem de operare prea fericit, iar în comunicat scrie că acest telefon vine cu MIUI 12.5, care este un update intermediar. Pare că Xiaomi ascultă ce vor oamenii și că sunt dispuși să îmbunătățească lucrurile.

Speaking of which, Xiaomi Mi 11 T are o mulțime de funcții și efecte pentru zona de video. În primul rând au introdus o chestie care se numește “Ultra Night Video” și care teoretic filmează foarte bine în lumină scăzută (ca Night Mode-ul de la fotografie). Poți să te “clonezi” în video, poți să te filmezi cu un efect stil parallax, poți să dublezi o parte din ecran, poți să pui pauză la jumătate de video în timp ce restul de jumătate se mișcă. Dacă mai țineți minte, acum vreo 2 ani mă entuziasmam pe aici când Huawei a introdus funcția de background defocus la video. Și rămân la părerea că aceste funcții sunt bine-venite, pentru că acum se produce mult mai mult conținut video.

Singura mențiune este că Xiaomi Mi 11T nu are cameră cu zoom. În practică vom vedea dacă acest lucru va conta, pentru că un algoritm bun ar putea să facă un crop într-o imagine ca și cum ai fi dat zoom.

Prețul anunțat pentru acest telefonul este de 750€, ceea ce este un preț foarte bun, cu vreo 250€ sub competitori. Specificațiile sunt bune, prețul este bun. Dacă Xiaomi nu dă chix cu MIUI 12.5 și nu face prostii încât să ajungă în aceeași situație cu Huawei, Xiaomi Mi 11 ar putea fi un succes.

xiaomi mi 11 specificații

Încă ceva. Mi-a plăcut modul în care Xiaomi a abordat lansarea globală a lui Mi 11 Pro. Prezentatorul evenimentului era la costum cu cravată, vorbitorii – deși asiatici – au vorbit într-o engleză perfectă, au prezentat fabrica Xiaomi, au făcut un video în care demontau telefonul și prezentau fiecare componentă, iar ulterior am primit un comunicat cu specificațiile tehnice detaliate la nivel de: cine produce senzorul foto, ce color gamut și câți niți are luminozitate display-ul șamd.

Așa mi-aș dori să văd de la toți producătorii.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Un comentariu la “Xiaomi Mi 11 pare un telefon fără compromisuri la un preț foarte bun

  1. Adi

    arata bine si specs de top, sunt curios cand ajunge in Romania pe la operatori, am in plan sa cumpar asa ceva 🙂

    Reply

Spune-ți și tu părerea: