Am văzut Xiaomi Mix Fold 3, concurent pentru Fold5

By | October 20, 2023

Long time no Xiaomi. De data aceasta am văzut Xiaomi Mix Fold 3, pliabilul cu care (cred) că Xiaomi vrea să se dueleze cu Fold5. Cel mai bine îl vedeți și voi direct pe video, că e genul de produs pe care-l înțelegeți mai bine așa:

Design și construcție Xiaomi Mix Fold 3

Design-ul este foarte reușit din punctul meu de vedere și chiar dă impresia de smartphone premium. Este atât de subțire (10.9 mm pliat) încât concurează la grosime cu telefoane care nu sunt pliabile. De exemplu S23 Ultra meu are 8.9 mm, cu tot cu husa cred că-i chiar puțin mai gros decât Mix Fold 3. Iar Fold5 are 13.4 mm grosime. Îmi place și textura de pe spate la Mix Fold 3, care imită pielea vegană și pe care nu prea se văd amprentele (se vede pe video la 0:34).

Display-ul extern (AMOLED, 120 Hz) este foarte bine dimensionat și spre deosebire de Fold5, nu pare așa îngust, ci îți dă impresia că ții în mână un telefon normal, destul de lat pentru a face orice fără a fi nevoit să deschizi display-ul mare. Și inclusiv display-ul mare (LTPO) este mai mare, cu o dimensiune de 8.03 inch.

Camera integrată în display-ul mare nu este sub acesta, ca la Fold5, ci de tip punch-hole, poziționată în colțul din stânga sus.

Balamaua oferă și ea un feeling satisfăcător atunci când o închizi, un click foarte ferm și plăcut. Și încă un avantaj este că stă în absolut orice poziție ai pune-o, nu se închide după un anumit punct. Nici șanțul acela nu mi se pare așa de pronunțat, dar poate fi doar o impresie (o vedeți pe video la 1:58).

Singurul minus la construcție este faptul că Mix Fold 3 nu are protecție împotriva apei și prafului.

Camere și baterie Xiaomi Mix Fold 3

Chipsetul este Snapdragon 8 Gen 2, cu 12 GB RAM (pe cel testat). Și la baterie stă foarte bine, cu 4.800 mAh, încărcare rapidă la 67W care îl încarcă de la 0 la 70% în 30 min și wireless charging.

Camerele, ca de obicei pe aceste dispozitive, nu sunt de flaghip, dar sunt îndeajuns de bune. Xiaomi Mix Fold 3 are un modul cu 4 camere:

  • cea principală de 50 mp
  • pentru zoom 3.2x de 10 mp
  • pentru zoom 5x de 10 mp
  • ultra wide de 12 mp

Spuneam pe video că nu înțeleg de ce au ales să pună și una de 3.2x zoom și una de 5x zoom, pentru că una dintre ele este cam redundantă. Eh, de fapt știu. Sunt convins că au făcut-o pentru că vor să fie mai cu moț și să aibă cu una în plus față de Fold5 🙂

La capitolul interfață nu sunt prea multe de spus. Telefonul era venit direct din China, și deși limba era setată pe Engleză, tastatura avea și anumite caractere chinezești care m-au împiedicat să fac prea multe lucruri pe el. Mi-am dat însă seama că nu poți grupa două aplicații în split-screen pe orizontală, doar pe verticală, lucru care mi se pare un minus. Și nici nu am putut redimensiona aplicațiile astfel încât să le fac să ocupe o anumită dimensiune specifică pe display, putând să pun astfel 3 sau 4 aplicații pe display.

Concluzie

În concluzie, față de Fold5 este mai subțire, dar display-ul de cover este mai bine dimensionat, cel din interior este mai mare, are o cameră în plus, camera tip punch hole mi se pare o implementare mai bună și are baterie mai mare. Nu are însă protecție împotriva prafului și a apei și nici suport pentru stylus. Iar la capitolul interfață, pare că este în urmă.

Cum spuneam însă și în video, specificațiile nu sunt totul la aceste gadget-uri. Pentru a te bucura de un display mare ai nevoie de un software bun, care să îl pună în valoare. Pe lângă asta, pliabilele nu sunt recunoscute drept cele mai fiabile gadget-uri, așa că faptul că Samsung este la a cincea iterație și s-au lovit cu capul de ceva trials and errors îmi dă cumva mai mult “peace of mind”. Plus că știu și că service-ul oficial din România este ok și nu se fofilează când vine vorba de rezolvarea problemelor.

Un alt capitol important este prețul, care poate înclina serios balanța într-o parte sau în cealaltă. Reprezentanții Xiaomi nu știu însă dacă Mix Fold 3 se va vinde oficial în România, deci de preț nicio vorbă. Telefonul acesta era o singură bucată, care făcea turul Europei pentru a demonstra capabilitățile tehnice. Din această cauză am spus la începutul articolului în paranteză acel (cred) că Xiaomi vrea să concureze cu Fold5. Încă nu știm 🙂

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: