Am testat două rețele sociale noi

By | February 17, 2014

Sunt activ pe facebook, pe Twitter și mai nou văd că și Instagram începe să crească în România. Ați crede că cele trei plus o viață socială normală sunt deja prea mult, nu? Da, sunt suficiente. Dar n-am putut rezista tentației să nu văd și ce a mai apărut nou “pe piață”. Așa că de două săptămâni testez în paralel două rețele sociale cu creștere foarte rapidă în state. Să începem cu ce nu mi-a plăcut:

Snapchat – Cred că e impropriu spus “testat” în cazul ăsta. Am instalat aplicația, am văzut că doar 3-4 persoane din cercul de prieteni o folosesc, am trimis 2 poze, am primit una și am lăsat-o în paragină. În cazul Snapchat, un prieten nu poate vedea o poză decât cât timp ține apăsat în dreptul ei pe ecran. Imediat ce ai ridicat degetul, poza s-a șters.

Snapchat este o născocire a adolescenților americani care vor să-și trimită între ei poze nud care să nu poată fi salvate. Cel puțin eu asta cred. Nu înțeleg de ce ai folosi o aplicație prin care să trimiți poze vizibile doar câteva secunde, când ai deja Facebook. Mai mult, nu știu cu cine aș putea eu să relaționez prin această aplicație. Şi mai ales, ce poze aș putea să-i trimit?!

Whisper – Mi-a plăcut că se promovează drept “the anti social network”. Aplicația pune accent pe anonimitatate. Un utilizator alege un text, aplicația atașează o imagine textului și apoi o publică. Cei din zona ta pot vedea poza, pot comenta, însă nu pot identifica autorul ei. Eh și aici am găsit tot felul de anomalii … de la chestii comice, la lucruri tragice. E interesant să vezi ce probleme au unii oameni. Cred că o voi păstra instalată.

Per total, Whisper mi se pare interesant pentru că se bazează pe o idee nouă. Dar Snapchat mă sperie. Şi e inutilă.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

4 comentarii la “Am testat două rețele sociale noi

    1. revo Post author

      Updated cu link catre Google Play, la cererea publicului 🙂

  1. Pingback: În spatele startupurilor de tehnologie din Sillicon Valley | revoblog.ro

Spune-ți și tu părerea: