Cât ține bateria la Note 8?

By | September 18, 2017

Până la review-ul final, pe mine m-a interesat foarte mult cât ține bateria la Note 8. Asta având în vedere că are display-ul mai mare decât al lui Galaxy S8+ (6.3 inch versus 6.2 inch) și bateria mai mică (3.300 mAh la Note 8, 3.500 mAh la Galaxy S8+).

Pentru test am folosit telefonul în același mod în care îl folosesc și pe al meu. Cu luminozitatea pe modul automat, setată la 50%, cu switch-uri între date și wireless destul de des, cu dezactivarea locației atunci când nu este necesară și cu folosirea ocazională a bluetooth-ului (maxim 30 min pe zi) pentru conectarea la boxele bluetooth de acasă.

Singura diferență față de modul meu normal de folosire a fost că săptămâna trecută nu am folosit foarte mult Waze pentru că am mers cu Uber la muncă. Cred totuși că aplicația de Uber poate Egala Waze-ul la consum de baterie. Iată și aplicațiile pe care le am instalate:

Iată ce valori am obținut:

Single SIM, rezoluție WQHD+ (cea mai mare rezoluție):

  • 24h 38 m, cu display-ul pornit 2h și 6 m

Dual SIM, rezoluție FHD+ și NFC activat (din greșeală):

  • 20h 40m cu display-ul pornit 3h 49m

Single SIM, rezoluție FHD+:

  • 1d 10h 26m cu display-ul pornit 2h 54 m;
  • 23h 8m cu display-ul pornit 2h 47 m;

Dual SIM, rezoluție HD+ (cea mai slabă rezoluție):

  • 29 h și 35 min, cu display-ul pornit 4h și 19m

Concluzia mea este că bateria la Note 8 ține în mod uzual cel puțin o zi. Se poate ajunge la 2 zile de autonomie, dar cu rezoluția mică (perceptibil) și cu ceva compromisuri la partea de performanță (cu power saving mode setat pe mid). Nu cred că autonomia este afectată major dacă se folosește doar un singur SIM sau ambele.

Mi se pare că Galaxy S8+ a avut autonomie mai bună în testul meu, iar Galaxy S7 Edge stă cu siguranță mai bine la acest capitol. Ca să sumarizez, Note 8 nu mai este telefonul cu cea mai bună autonomie din gama Samsung.

Citește și: Unboxing + primele impresii despre Note 8

P.S: Articolul face parte din campania Orange Smartphone Testers. Dacă vrei să mă susții în competiția cu ceilalți bloggeri, dă-i un share. Mulțumesc!

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

2 comentarii la “Cât ține bateria la Note 8?

  1. Popescu Cristian

    Salut! Felicitări pentru articol! Te rog frumos sa-mi spui si mie daca activarea modului performanta inalta aduce ceva in plus la capitolul performanță și daca consumă mult mai mult bateria. Mulțumesc!

    Reply
    1. Revo Post author

      Salut! Sigur aduce ceva în plus, crește frecvența procesorului și probabil mai face câteva optimizări, și sigur consumă mai repede bateria. Dar aici totul depinde foarte mult de cum utilizează fiecare telefonul.

Spune-ți și tu părerea: