Microsoft HoloLens pare de pe altă planetă

By | April 30, 2015

Mă uitam la clipul de mai jos şi am avut aceeaşi reacţie cu un cineva de prin comentarii: “Is this shit even real?”. Este vorba despre un roboţel fizic, construit inclusiv cu piese de la Arduino, căruia i s-a ataşat un avatar 3D. Avatarul şi interfaţa de comandă sunt vizibile prin realitate augmentată:

Eu ratasem momentul în care Microsoft a prezentat HoloLens şi nu am urmărit subiectul gândindu-mă că este încă o clonă după Oculus Rift. Dar HoloLens mi se pare mai bun, în sensul că integrează într-un singur dispozitiv Oculus Rift şi Leap Motion. Ceva de genul a ce făcea Elon Musk în clipul de aici.

Pasul în plus pe care Microsoft încearcă să îl facă este să ofere şi un software simpluţ cu care să-ţi poţi crea singur propriile modele 3D. Iată o prezentare mai jos, făcută de unul dintre membrii Beatles, cu o voce suspect de subţire:

Ei vor ca după ce ai terminat de proiectat modelul 3D, să-l poţi transpune în realitate folosind o imprimantă 3D. Tare bine ar fi dacă ar fi atât de simplu de folosit programul ăla. Să nu uităm totuşi că vorbim despre Microsoft aici.

Ce părere ai?