Cum văd eu Facebook Live Video

By | April 13, 2016

Am făcut și eu două clipuri prin Facebook Live, deci implicit am devenit expert și știu totul. Glumesc. Dar eu am fost fascinat de live video de când a apărut Meerkat și mai târziu Periscope, așa că sunt la curent cu acest trend.

Meerkat, prima aplicație de acest gen a murit de îndată ce Twitter a scos pe piață Periscope. Şi chiar am crezut că Periscope are un viitor. Dar să ai un produs cu un an înaintea celorlalți și să nu reușești să profiți de el mi se pare inacceptabil. Bravo Twitter, acum sunt convins că Periscope va avea aceeași soartă.

Cu Facebook este însă altă poveste. Facebook va reuși cu live video tot ce nu au reușit ceilalți. În primul rând pentru că au mult mai mulți utilizatori și în al doilea rând pentru că pe Facebook este foarte ușor să transmiți live. Toate celelalte servicii aveau nevoie de două componente: aplicația prin care să transmiți și un canal pe care să propagi steam-ul. Facebook rezolvă aceste două probleme.

Pe lângă asta, Facebook pune la dispoziție și API-ul, așa că mă aștept să vedem live streaming de pe foarte multe device-uri (camere video, drone), nu numai de pe smartphone. Cred că în timp vom vedea integrată funcția mai bine și în aplicațiile de cameră ale telefoanelor de top, cum se întâmplă cu YouTube.

Așa cum avem acum vloggeri, cred că vom în viitor vom avea Live Video Bloggers care vor veni pe la evenimente pentru a le populariza. Este nevoie de un om cu calități total diferite pentru live streaming, spre deosebire de clipurile procesate și postate ulterior. Va fi interesant, cred că și vlogging-ul primește un pic impuls.

Nu cred că cei care transmit live un film sau un concert vor reprezenta o problemă, calitatea stream-ului este atât de slabă încât să nu vrei să urmărești un cocert prin Facebook Live. Singura problemă rămâne cu clipurile imorale. Facebook se mișcă și așa destul de greu cu blocarea pozelor ofensatoare. Cum va reuși oare să contracareze un video imoral ce se desfășoară în timp real? Până ajunge să-l închidă, răul ar fi deja făcut. Sper că un sistem de rating în stilul Periscope ne va ajuta să nu vedem o execuție în direct.

Apropo, dacă vreți să vedeți toate stream-urile live din România, accesați harta live. Situația nu este prea roză însă, în marea majoritate a timpului sunt clipuri plictisitoare cu clasa de jos.

facebook-live

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Un comentariu la “Cum văd eu Facebook Live Video

  1. Lacramioara Sirbu

    Buna seara. Cum pot sa vad cine mi-a vizualizat live-ul pe facebook? Imi apare ca sunt 76 vizualizari dar nu pot sa vad cine. Multumesc si sper sa-mi raspundeti.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: