Am comandat Coasta lu’ Bontea de pe Tazz

By | February 9, 2023

Tazz mai face periodic prin “Tazz Republic” colaborări cu diferiți bucătari. Acum au o acțiune cu Chef Bontea și au făcut un meniu pe bază de coaste.

Și cum aseară ne uitam la o sticlă de vin și nu știam cu ce s-o bem, am zis să încercăm Coasta lu’ Bontea.

În meniu au patru sortimente de coaste, în variante de 550 gr (45 lei) și 680 gr (60 lei):

  • Coaste aromate cu cafea
  • Coaste dulci cu sos de ananas
  • Coaste caramelizate (cu sos Worchester și Cola)
  • Coaste cu sos BBQ
  • Coaste ușor picante cu peperoncino (și ghimbir)

Cu Worchester și Cola am mai făcut și noi acasă, cu ananas nu eram pregătiți psihic să încercăm și cum nu suntem fani sos BBQ, le-am comandat pe cele cu cafea și pe cele cu peperoncino, ambele la 680 gr.

Am ales garnitură de cartofi wedges și cartofi în sos de muștar. Mai au și o garnitură de cartofi ondulați prăjiți și cartofi în stilul celor din salata orientală.

Coastele au sosit de undeva din Chitila (probabil acolo are Bontea casa :P) într-un timp rezonabil. Estimarea inițială de livrare pentru miercuri pe la ora 20 în Aviației era de o oră, dar au venit în vreo 40 de minute.

În primul rând mi-a plăcut ambalajul la ele. Mă gândeam acum că am mai comandata de multe ori mâncare bună de pe Tazz, dar de cele mai multe ori ambalajele în care vine mâncarea de la restaurante nu sunt așa aspectuoase. Le fac poză preparatelor, dar nu mai ajung să le pun pe blog, că parcă mi-e rușine mie de cum arată 🙂

Revenind la Coasta lu’ Bontea. Așa arată ambalajele în care au venit cele două coaste:

Acesta era textul din interiorul cutiei:

Așa arătau coastele cu cafea și garnitura de cartofi cu muștar:

După cum puteți vedea, sunt baby back ribs, nu spare ribs. Adică din cele micuțe, de pe spate, nu coastele mari din partea din față. Sorry, eu le-am învățat întâi denumirea în engleză, așa că nu știu dacă în limba română au denumiri diferite pentru a le diferenția.

Pe acestea le-am gustat prima dată. Au fost fragede, bune și dulci la gust. N-am simțit însă gustul de cafea aproape deloc. Dacă aș fi fost în juriul Masterchef și aș fi jurizat o farfurie, probabil că m-aș fi legat de faptul că ingredientul principal nu s-a simțit 😛

Așa arătau cele cu peperoncino, cu garnitura de cartofi wedges:

Au fost doar ușor picante, așa cum scrie și în descriere. Aici în schimb nu s-a simțit niciun fir de ghimbir (era trecut și el la condimente). Cartofii cu muștar au fost ok, dar aș merge totuși pe wedges sau pe cartofii prăjiți normali. Facem și noi o salată de cartofi cu muștar, ceapă verde, iaurt și firimituri de pancetta crocantă și mi se pare că iese mult mai bună.

Salata coleslaw, spre totalul dezgust al lui Alice, avea stafide în ea 🙂 A fost ok, am mâncat eu toate stafidele. Până la urmă d-aia sunt soțul ei, să o ajut la greu.

Din punct de vedere al cantității, o porție mare a fost de ajuns cât să mă satur. Dacă mai erau însă, am mai fi mâncat amândoi.

TL;DR: Coastele au fost ok. Dacă vreți să le încercați, vedeți că au un voucher de -15 lei reducere. Au și alte preparate prin meniu. Costacos, adică bucăți de carne desprinsă de pe coaste învelite în tacos și Costadilla, în lipie.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

9 comentarii la “Am comandat Coasta lu’ Bontea de pe Tazz

  1. Giovani

    M-ai “omorât” cu articolul asta. La cina am avut ciorba de curcan, deci, ???

    Reply
  2. Emilian

    Nu degeaba am dezinstalat aplicația asta. De fiecare dată când am vrut să comand ceva nu livrau în zona mea.
    La fel și cu coastele astea 🙂

    Reply
    1. Revo Post author

      Dacă ai poftă de coaste, noi am mai comandat de pe Tazz coaste bune de la Hard Rock Cafe (dar durează o veșnicie până vin, de fiecare dată) și parcă de la Burger Island.

  3. Alex K

    Nu recomand sa comandati .. o bataie de joc !!! Am comandat o portie de coaste in sos BBQ de pe taza Timisoara , a ajuns cutia si se aflau 4 bucatele minuscule de coaste si cartofii erau jalnici ! Am cantarit coaste cu tot cu oase si aveau 210 gr si 250 gr de cartofi + gr sosul.. dupa ce “le-am savurat “ am zis sa cantaresc si oasele -> 95 grame ! Deci am platit 60 lei pe o portie de 115 grame de carne ? care nici nu au fost groave .. adica chiar foarte slabe as spune !!! Clar nu am sa mai fac greseala sa comand 🙂 evident pe mizeria aia dr Tazz nu am putut lasa 1 steluta + un comm frumos 🙂

    Reply
    1. George

      Exact la fel am patit si eu in Bucuresti, tot Aviatiei. O teapa maxima, cica erau la oferta -20% si au fost 43.92ron. Cred ca de atata ofeeta au tinut 2 “coaste” pentru ei… La Asiatic Experience am facut amandoi toxinfectie, acum cu coastele lui Bontea simt ca am primit ouale lui…. Ce sa zic, incredere maxima in acest șef!

    1. Revo Post author

      Felicitări! Chiar arată bine. Le-ai făcut dpdv graphic design sau pe partea de printat/îndoit cartonul?

  4. Rovența Ion

    Bine că ai mâncat coaste cel puțin ???? Mare atenție unde puneți pin-ul de livrare (adresă de livrare) dacă pin-ul de livrare este pus departe de adresa de livrare vi se anulează comanda ! Daca nu răspundeți la telefon vi se anulează comanda !

    Reply

Spune-ți și tu părerea: