Am găsit chai latte bun și smash burgers la Modelier

By | October 23, 2022

Eu sunt fan chai latte de când am fost în Londra și ne-au dus prietenii noștri la Gail’s. După ce am băut la un mic dejun primul chai latte am căutat toate cafenelele celor de la Gail’s prin Londra și am băut câte un chai latte pe zi până când am plecat 🙂 Chai latte e practic ceai cu lapte spumat. Un fel de cappuccino cu ceai în loc de cafea.

În București însă, deși avem o tonă de cafenele, este mai greu să găsești chai latte. Și este și mai greu să găsești un chai latte bun. De regulă cel de la Starbuck’s este ok, dar este pe principiul best effort. Am mai băut unul bun la Sloane Coffee, pe Calea Victoriei. Dacă mai este cineva amator de chai latte și știe și alte localuri prin București, lemme know.

Am fost însă recent la Modelier pentru niște burgeri cinstiți și pe lângă o cocktail-urile clasice, am văzut în meniu și o secțiune cu “Chai Latte David Rio”. Am luat un Toucan Mango cu vanilie, mango, ceai negru și scorțișoară și un Flamingo Vanilla, cu vanilie, cardamon, ceai negru și scorțișoară. Și au fost excelente ambele. Au fost atât de bune încât dacă n-ar fi trebuit să mâncăm și niște burgeri, am mai fi comandat o tură.

Ambele arătau la fel la exterior și au venit într-o cantitate destul de generoasă zic eu:

După cum spuneam însă, am vrut și burgeri 🙂

Alice a comandat un Mossad Burger, adică un burger vegetal cu chiftea de falafel, humus, ceapă roșie, pătrunjel, salată, roșii și ketchup. A fost bunicel, dar nu spectaculos. Din ce mi-a povestit (eu nu am gustat), chifteaua de falafel i s-a părut cam moale, iar ea se aștepta la ceva mai crocant. Practic a fost făcut rare și ea îl voia well done 🙂 (Nu există poze cu acest burger)

Eu am luat Hulk Smash! că tot căutam de mult un loc în care să mănânc un smash burger. Practic este vorba despre un burger cu o chiftea presată pe grătar, astfel încât să se ardă bine la exterior și să devină ușor crocantă și caramelizată. Hulk a fost cu cheddar, ceapă, trei chiftele de burgeri subțiri, presate, că de acolo-i vine și numele, cu un sos ușor picant și cu castraveți murați.

A fost foarte bun și tind să cred că cei de la Modelier, având în vedere că au un business cu burgeri, știu să facă un burger 🙂 Mi-a plăcut că deși chiftelele au fost crocante la exterior, nu au fost overdone. Deși erau foarte subțiri, la interior încă erau un pic rozalii, semn că au dat grătarul la maxim atunci când au trântit burgerii pe el, ca să obțină o reacție Maillard #cumsecuvine. Știu că trei chiftele de carne sună înfricoșător pentru unii, însă nu-i chiar așa. Sunt subțiri și dacă ar fi fost una singură, probabil că nu s-ar fi simțit de gustul celorlalte ingrediente. Așa că e mai bine să ai două. Iar de la trei în sus este excelent 🙂

În fine, ne-a plăcut la Modelier. Și mi-am adus aminte că și la Re:Modelier mi-a plăcut întotdeauna când am fost. Vom mai trece pe aici. Nu de alta, dar pe lângă burgeri și chai latte, am văzut că au și Caipirinha în meniu. Un cocktail pe care nu l-am mai văzut recent prin meniul niciunui bar.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: