Am testat Galaxy Fold3 pe cea mai bună rețea din România

By | September 14, 2021

Cum adică cea mai bună rețea mobilă din România?

Cine spune asta? Cu ce autoritate?

Păi cine să spună, chiar utilizatorii, pentru că ei au făcut teste reale și în urma testelor s-a ajuns la concluzia că…

  • Cea mai rapidă rețea fixă;
  • Cea mai rapidă rețea mobilă (și recunoașterea pentru cea mai rapidă rețea 5G);
  • Cea mai mare acoperire mobil

Și drept urmare cea mai bună rețea mobilă este … drumrolls …. Orange România.

orange acoperire

Să vă explic. În mod normal operatorii de telefonie mobilă se laudă cu certificări obținute după ce diverse organisme și entități vin și fac teste prin țară, unele dintre ele în anumite condiții destul de specifice pe care eu le-aș denumi “condiții de laborator”. Doar că în ultimul timp oricine poate face un test de rețea prin intermediul aplicației Speedtest, pe care sunt convins că o știți cu toții. Aplicație care există și pentru Android și pentru iOS. Eh, firma din spatele acestei aplicații agregă aceste teste de pe mobil și practic poate să își dea seama ce rețea stă cel mai bine într-o anumită țară. Așadar conform Ookla, deci conform utilizatorilor care folosesc această aplicație, Orange România este cea mai bună rețea mobilă din România pentru al patrulea an consecutiv. Și ca să fiu sincer, eu aș pune mai multă bază pe ce spune Ookla decât ce spun celelalte laboratoare și comisii, pentru că aici totul este obiectiv. Dacă vreți să citiți mai multe, aruncați un ochi aici.

Am testat și eu rețeaua în mai multe puncte din zona de nord. Adică unde mă învârt în mod uzual: Promenada, Pipera, Nicolae Caramfil, Herăstrău, Piața Charles de Gaulle, Floreasca și ultima măsurătoare este în zona Radisson Blu. Cea mai bună viteză de download pe care am obținut-o a fost vreo 640 Mbps:

După cum vedeți, majoritatea vitezelor sunt bune. Și încă nu s-au alocat “frecvențele alea bune” prin licitațiile guvernamentale. Eu văd discuția cu 5G-ul ca pe cea cu mașini electrice. Cei mai privilegiați vor fi primii care ajung la tehnologie. În cazul mașinilor electrice vorbim de subvenții și încărcări gratuite, în cazul 5G, acum ești cam singur pe celulă și toată viteza vine la tine.

Cel mai bun preț pentru Galaxy Fold3

Long story short, dacă vreți un Galaxy Fold3, cel mai bun preț îl găsiți aici. Surprinzător, nu? Să vă detaliez. Dacă îl comandați până pe 30 septembrie, aveți următoarele trei beneficii de care vă puteți agăța.

1) Note Pack cadou în limita stocului disponibil (adică primiți cadou un încărcător de 25 W și un Samsung flip cover + un S Pen). Adică cel de mai jos:

galaxy z fold3 note pack orange2) Buy Back 5G special – 250 euro discount suplimentar la cumpărarea Fold3/Flip3, pentru orice telefon Samsung adus la buy-back în valoare de minim 10 euro;

3) Discount-uri suplimentare de până la 800 euro pentru Fold3 5G (deci prețul final poate ajunge la 985 euro) împreună cu abonamentul Smart Plus 25 si Buy-Back 5G special.

Cum este Galaxy Fold3?

După ce m-am jucat cu el mai bine de două săptămâni aș spune că este telefonul ideal pentru … business. Da, eu îl văd “the ultimate business phone” pentru cei care sunt obișnuiți să fie mereu în deplasare sau prin diverse meeting-uri și trebuie să deschidă un Excel, să verifice niște cifre, să dea un ok, să aprobe un raport șamd. E pentru cei care au nevoie de un display mai mare decât cel al unui telefon, dar nu vor să ia laptopul cu ei peste tot. Pe mine testarea lui m-a prins într-un moment foarte aglomerat la muncă, în care nu prea am acces la laptop (avem un coleg nou și i-am cedat lui laptopul deocamdată – până vine cel nou al meu). Drept urmare am făcut de pe telefon tot ce trebuia să fac. Mi-am pus trei homescreen-uri pe display-ul interior: unul cu calendarul și cu meeting-uri trecute acolo, unul cu Evernote și lista de ToDo și task-uri pentru la muncă, și unul cu Google Keep, unde țin chestiile de-ale casei, de genul liste de cumpărături șamd. Apropo, oricine a încercat să deschidă un .xls pe un telefon știe că e chin mare. Pe Fold3 arată bine și în josul paginii poți vedea și celelalte sheet-uri ale .xls-ului.

galaxy fold3 google sheets

Ce-i mișto? Că pe display-ul mare poți seta două aplicații care să ruleze în paralel. De exemplu poți să verifici cursul valutar într-o parte a display-ului și în cealaltă să faci calcule. Sau chiar să suprapui cele două ferestre.

 

Ce mi-a plăcut foarte mult este că pe Fold3 Chrome arată ca pe desktop, adică are tab-urile puse sus undeva. E mult mai ușor să faci switch între tab-uri așa, deci să citești mai rapid.

Încă un lucru pe care l-am observat a fost că nu prea am mai amânat să văd clipurile de pe YouTube. Nu știu, eu fac parte din generația mai old school, care preferă să vadă video pe un display mai mare. Așa că majoritatea dăților când primesc un link către YouTube pe telefon îi dau “save for later”, pentru a-l vedea pe laptop. Display-ul de 7.6″ al lui Fold te cam îmbie să le deschizi atunci. Iată cum arată fifty shades of YouTube pe Fold3:

Alt lucru pe care l-am apreciat? Funny but… am apreciat rezistența la apă IPX8. Nu pentru că am plecat la pescuit cu el ci pentru că eu încă fac parte din categoria celor care-și dezinfectează de mai multe ori telefonul pe zi, cu o tonă de Sanytol. E bine să ai confortul psihic că nu ai cum să îi bagi apă prin cine-știe-ce port și să îi dai daună totală.

Ce îi lipsește? Din prima secundă în care l-am deschis și am văzut display-ul ăla așa mare am simțit ca îi lipsește un S Pen. Venind de pe Note, sunt obișnuit să scot imediat S Pen-ul când e vorba de semnat un document sau de editat o poză. Așa că sfatul meu este să profitați neapărat de oferta aceea cu Note pack cadou. Ar fi păcat să nu ai și un stylus la o asemenea tabletă.

În concluzie …

Dacă v-ați regăsit în partea cu “meeting-uri, excel, verificat cifre” și vă gândeați la un Fold3, go for it. Și dacă tot o faceți, luați-l de la Orange, că aici găsiți cea mai bună ofertă. Și vă garantez că merită să vă grăbiți ca să prindeți și acel S Pen cadou.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

9 comentarii la “Am testat Galaxy Fold3 pe cea mai bună rețea din România

  1. CatalinR

    ”conditii de laborator” inseamna sa le dai simuri celor care fac testele, apoi sa ii urmaresti pe unde se duc sa verifice, maresti puterea in acea zona si astfel obtii cea mai rapida retea certificata.

    vodafone nici macar cu testele P3 manarite nu mai ies pe primul loc.

    Reply
  2. Adi

    Intrebare fara supărare. Articolul este unul publicitar? A contribuit și Orange?
    Dacă la testele pe care le-ai făcut cu cartela de la Orange ai fost mulțumit de rezultate, ai făcut teste și cu celelalte de la concurenta? Dacă da, de ce nu ai pus rezultate comparative. Daca nu….
    Apoi dacă tot dai link spre Orange pentru telefonul pe care îl lauzi, măcar, la naiba( scuze) sa te trimita direct la telefon prezentat. Sau nu știai ca nu e acolo?

    Reply
    1. Revo Post author

      Nu este nicio supărare și niciun secret: https://plici.ro/images/2021/09/14/articol-orange51e4c5e47aedfbaa.jpg . Orange nu a intervenit în niciun fel asupra articolului. E regula blogului, nu accept colaborări cu oricine și cu orice preț. Doar cu branduri în care cred/pe care le folosesc și care îmi dau libertate totală asupra mesajului. Singurul scop al articolului este să explice pe înțelesul tuturor ce înseamnă acest premiu obținut de Orange de la Ookla / Speedtest. 🙂

      Nu ar fi avut nicio relevanță testele pe care le-aș fi făcut eu cu SIM-urile concurenței. Testele de la Ookla sunt făcute de mii de persoane ca mine, deci pe un eșantion mai mare, deci un rezultat mult mai precis și mai credibil. Găsești date despre eșantionul de persoane și chiar și datele despre concurență aici: https://www.speedtest.net/awards/romania/

      Link-ul l-am primit mai demult pe mail și tot atunci am scris și articolul. Când am scris eu telefonul era in stock. Posibil să fie temporar out of stock acum. Dar să știi că am verificat atunci și Orange avea cea mai bună ofertă dintre toți operatorii. Posibil din această cauză să și fie out of stock 😛

  3. Adi

    Dacă teste facute si cu concurenta sunt irelevante, atunci de ce ai mai făcut test cu Orange? Miile alea de persoane nu au testat și Orange?
    Sănătoși sa fim!

    Reply
    1. CatalinR

      Omul a vrut să verifice pe propria piele ce zice majoritatea.
      Sănătoși și mintoși să fim.

    2. Revo Post author

      @Adi, testele le-am făcut ca să dau și un pic de interactivitate articolului, să nu fie plictisitor, să transmit cât mai mult din experiența mea. Dar știi cum e, dacă nu făceam test ar fi fost unii care mi-ar fi zis că “da’ de ce n-ai testat? de unde știi tu că merge așa?! Ne minți!”, dacă am făcut test cu Orange, tu zici “de ce n-ai făcut cu toți ceilalți operatori!?”, dacă aș fi testat toți operatorii de pe piață, ar fi venit altcineva care ar fi zis: “Aha! Clar reclamă! Te-a plătit Orange ca să măsluiești testele și să zici de bine despre ei! Ne minți!”. Oricum ai da-o vor fi alții care vor ști mai bine ce trebuia făcut și care nu se lasă convinși indiferent de argumente.

  4. Adrian

    OOOO! Cita interactivitate, singulara, sau cu cine? Oricum ai da-o vor fi alții care știu mai bine ca este evident un articol pro-orage, Indiferent de argumente. Asa ca esti penibil incercind sa te dai “altceva”!

    P.S. Hai pune placa aia ca tot USR-istii sunt de vina. Am 2 lei, te bagi la ei!

    Reply
    1. Revo Post author

      Este evident un articol pro-Orange (nu orage), care este asumat și marcat corespunzător (deși nu m-a obligat nimeni să fac asta). Argumentele sunt valide, tu pari incapabil să le iei în considerare din cauza unei probleme personale.

      Ești la al treilea comentariu al tău pe blog și la al doilea în care jignești. Ți l-am lăsat pe precedentul pentru a-ți arăta că nu mă deranjează părerile contra, chiar dacă sunt formulate vai de mama lor și nu sunt argumentate. Acum postezi în același stil. Sper că nu ai impresia că vei putea continua așa aici, nu? Adică dacă nu ai nimic util de zis, să nu te miri că nu-ți vor mai apărea comentariile pe viitor.

Spune-ți și tu părerea: