Amazon Prime introduce reclame. Adio Amazon Prime?

By | January 3, 2024

Tocmai am primit un mail de la Amazon, care mă anunță că începând cu 5 februarie, filmele de pe Amazon Prime vor conține reclame (“limited advertisements”).

Cu cuvintele lor: “This will allow us to continue investing in compelling content and keep increasing that investment over a long period of time. We aim to have meaningfully fewer ads than linear TV and other streaming TV providers.

Mi se pare însă un precedent periculos. Eu sunt un entuziast al serviciilor de streaming tocmai pentru că nu mai suportam reclamele. Și cumva lipsa reclamelor era și una dintre promisiunile de bază ale streaming-ului, alături de posibilitatea de a vedea oricând un film/episod și cea de a pune pauză la mijlocul lui. Dacă lui Amazon îi merge cu reclame, în scurt timp celelalte servicii de streaming îi vor urma.

Cred că existau moduri mult mai inteligente prin care Amazon să crească “investițiile” pe termen lung. Nu știu … poate show-uri mai puține și mai bune? Product placement în filme? Sau poate pur și simplu să nu dea cel mai mare buget din istoria serialelor pe mâna unor producători amatori, așa cum s-a întâmplat cu Rings Of Power.

I smell bullshit la această explicație la lor și parcă mi se pare mai decentă și asumată varianta Netflix de a mai stoarce niște bani de la utilizatori.

Pe lângă asta, problema este că dintre toate serviciile de streaming la care sunt abonat, Amazon chiar mi se părea cel mai slăbuț. Adică pot să număr pe degete producțiile pe care le-am văzut aici și niciuna dintre ele nu a fost ceva de neratat. Făcusem abonamentul în principiu pentru Grand Tour, care apoi s-a decis să nu mai facă show-ul propriu zis ci special-uri, care apoi s-a gândit să nu mai facă nici special-uri, ci să facă fiecare dintre cei trei câte un show neinteresant. Ne-am uitat la James May în Japonia și Italia însă n-a fost ceva memorabil.

Altfel… ce am mai văzut? Două sezoane din The Wheel Of Time și primul sezon din Rings Of Power și cam asta este. Am încercat să ne uităm și la The Continental dar n-am rezistat mai mult de jumătate de episod.

Este și singura dintre toate platformele la care am avut probleme cu calitatea stream-ului. În timp ce ne uitam la James May în Japonia s-a întâmplat în repetate rânduri să se blocheze stream-ul sau să treacă pe SD câteva seri la rând.

În concluzie, probabil că o să mai vedem Guy Ritchie’s The Covenant și apoi adios.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

2 comentarii la “Amazon Prime introduce reclame. Adio Amazon Prime?

  1. Claudiu

    Nu stiam ca n-am fost abonat niciodata.
    Am incercat sa ma abonez la Amazon Music Unlimited, ca am 2 boxe Echo, dar nu-mi accepta Revolut-ul..si nu am reusit.
    Tu ce card ai folosit la plata?

    Reply
  2. Sorin

    Din scrisoarea lor eu inteleg ca se refera la abonamentul Prime de pe amazon.de
    Oare se aplica si la abonamentul dedicat de prime video pentru Romania?

    Coincidenta face ca tocmai mi-am reactivat un trial de Prime .de in urma unei comenzi, dar expira inainte de 5 februarie. Ma gandeam ca dupa anulez prime si mai bag 1-2 luni de prime video sa termin tot ce am de vazut (daca mai e cazul). Dar daca baga reclame chiar n-are sens.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: