Tech News – 2 ianuarie 2024

By | January 2, 2024

The New York Times dă în judecată OpenAI și Microsoft. Mi se pare un moment similar cu cel din ’98 în care webmasterii au înțeles că de fapt Google afișează conținut de pe site-urile lor. Probabil se va termina la fel.

Vice România anunță că se închide. O parte din conținutul de acolo se găsește acum pe Threads. Sub formă mai scurtă și nefiltrat 🙂

Cam tot ce vreți să știți despre Samsung Galaxy S24. E ce trebuie imho.

WhatsApp a primit multe update-uri în decembrie. De data aceasta sunt și multe update-uri utile.

Google a prezentat cele mai bune extensii de Chrome din 2023. Cred că instalez Sider.

Un robot dintr-o fabrică Tesla a atacat un muncitor. Pare că l-a atacat pe bune și nu este o exagerare. Eu sunt curios cine a scris acea bucată de cod prin care robotul a executat acele mișcări.

Intel construiește o fabrică de chip-uri în Israel. Dintre toate locurile, au ales cea mai efervescentă țară.

Volkswagen vrea să activeze 2FA pentru a modifica temperatura în mașină. Nu, nu este o glumă.

Toyota are probleme serioase. Se pare că aveau un mic Volkswagen în interiorul grupului.

Așa arată mașina de la Xiaomi. Not bad.

Vine facelift-ul pentru Tesla Model Y. Sper s-o facă să arate mai agresivă sau mai impunătoare. Acum mi se pare că arată ca o medie aritmetică design-ului de SUV-uri. Nici prea elegantă dar nici prea sportivă, nici urâtă dar nici frumoasă.

Google are idei cu AI-ul pentru Android Auto. Eu zic că nu va funcționa ce vor vrea ei să facă.

Cum va funcționa funcția de Battery Protection pe Samsung. Pe mine mă bucură această veste, eu am activată încărcarea până la 85% acum.

Încă un șef de design de la Apple pleacă și se duce la compania lui Jony Ive. Vrea să lanseze un AI Phone împreună cu Ive și Altman.

Primul LLM de la Apple se numește …. Ferret. Mă așteptam la ceva de genul iFerret.

Au expirat drepturile intelectuale pentru Mickey Mouse. În curând, Mickey Mouși la liber.

Google cade de acord într-un proces în care este acuzat că urmărește utilizatorii chiar și în Incognito. Cine ar fi crezut că fac asta, nu?!

Zuckerberg își construiește buncăr în Hawaii. Meta a transformat lumea atât de frumos încât fondatorul ei și face un buncăr, just in case.

Am schimbat imaginea featured deoarece “Tech News” poate nu este destul de ușor de înțeles pentru cei care nu știu despre ce este vorba, așa că am zis să scriu și pe imagine “Știri din tehnologie”. Iar imaginea nouă este generată de AI. Can you tell?

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

8 comentarii la “Tech News – 2 ianuarie 2024

  1. Red

    Sider vad ca cere cont. Meh, cand ai prea multe conturi peste tot.

    Incearca Harpa AI, pare exact la fel, nu cere cont, are aceleasi AI-uri, sumarizare pagini, clipuri Youtube, etc. Sunt multumit de el: https://harpa.ai/

    Ca idee, se simte deja ca ChatGPT 3.5 e slabut. Copilot-ul MS care e cu ChatGPT 4 da raspunsuri mult mai faine si bine enuntate.

    Reply
    1. Revo Post author

      Harpa AI it is then. Merci!
      Dap, am trecut și eu la Copilot. Îl foloseam și înainte din aplicația Bing de pe Android. Acum am practic două aplicații (Bing și Copilot) care fac oarecum același lucru. Și cumva niciodată nu mă pot abține să dau același prompt și pe OpenAI, și pe Bard, și pe Copilot.

  2. AlexC

    Un robot dintr-o fabrică Tesla a atacat un muncitor

    Titlul e înșelător grav, clickbait.
    Robotul doar a executat mișcările programate. Inginerul/muncitorul a uitat să se asigure (că e scos din priza, că e in modul safe, whatever) și a devenit o bucata de metal care trebuia montată.

    Nu știu la ce mișcări te referi, că știrea nu da detalii/ video din momentul ‘atacului’ dar pt a preveni astfel de accidente (repet, când muncitorul nu se asigură) e nevoie ca robotul (brațul robotic?) Sa aibă noi senzori. Inginerul care l-a programat nu cred că putea să facă ceva mai bine că sa evite astfel de incidente.

    M-am ‘aprins’ la titlul înșelător când a a apărut știrea (putem zice anul trecut?) ca acum sa o vad din nou aici la tine.

    La multi ani, btw!

    Reply
    1. Revo Post author

      La asta mă refeream: “Mașinăria l-a prins pe bărbat, l-a lipit de perete și l-a rănit cu ghearele metalice în spate și brațe.”. Sigur, ar putea fi un concurs de împrejurări prin care robotul să fi ajuns să execute aceste manevre care sunt foarte asemănătoare cu un atac.
      Nu știu dacă este braț robotic sau chiar robot umanoid, că Elon are și d-ăștia: https://www.revoblog.ro/robotul-lui-elon-musk-a-zis-hello-world-i-am-not-impressed/
      Am dezbătut și eu dacă este clickbait sau nu, dar în lipsa unui video, putem doar să speculăm. Și nu este exclusă nici o variantă nici cealaltă.
      Lma!

  3. AdrianN

    Apropo de Whatsapp, luna trecuta am vazut schimbari in app, intr-o zi nu mai aparea pozele persoanelor din grup. Ulterior au reaparut pozele.
    Referitor la logo, este fain cum l-ai schimbat, insa dpmdv textul orange este cam puternic, deja fiind in background.

    Reply
    1. Revo Post author

      Mulțumesc pentru feedback! Am testat și cu text albastru și nu prea se vedea bine, iar negru și alb parcă nu îmi plăcea cum arată. Nu este exclus să mai schimb poza însă.

Spune-ți și tu părerea: