O aplicație unde poți vedea pe telefon sau smart TV filme clasice românești, posturi TV românești și sute de filme internaționale

By | November 17, 2023

Este vorba despre aplicația Focus Sat, care funcționează de pe telefon, tabletă, laptop sau chiar pe orice Smart TV.

Îmi place că Focus Sat a acoperit o nevoie la care ceilalți nu s-au gândit sau pe care au neglijat-o: nevoia de filme clasice românești. Biblioteca VOD din aplicație oferă acces la conținut variat de filme și seriale, conținut european de la Canal+, documentare, desene animate, stand-up comedy șamd. Tot la ei găsiți și serialul western Django filmat în România.

Iată câteva filmele clasice românești pe care le-am găsit în aplicație și pe care le poți vedea atât online cât și offline:

  • Buletin de București
  • Căsătorie cu repetiție
  • Titanic Vals
  • Reconstituirea – de Lucian Pintilie
  • Biografia lui Ștefan Luchian
  • Biografia lui Ciprian Porumbescu
  • Întoarcerea lui Vodă Lăpușneanu
  • Ștefan cel Mare
  • Ion – Blestemul pământului
  • Ion – Blestemul iubirii

Sunt acolo câteva filme pe care mi-ar fi plăcut să le văd încă din liceu, de când citeam Baltagul sau Ion. Mi s-a părut de atunci interesant să văd o ecranizare și după o carte românească, nu doar după scenarii străine. Știu că nu trebuie să am pretenții de filme de Hollywood de la ele, dar le-aș vedea măcar pentru cultura mea generală. Țin minte că în liceu am văzut o proiecție la Teatrul Masca a filmului “Moara cu noroc” și “efectele speciale” mi s-au părut destul de amuzante.

Iar de Buletin de București am auzit de multe ori, dar nu cred că l-am prins vreodată la TV. Sau poate nu am fost atunci la vârsta la care să am răbdare să mă uit la el. Dacă aș fi vrut să le văd acum, nu aș fi știut unde să le caut.

Și pe lângă biblioteca de filme, aplicația Focus Sat oferă prin Live TV acces și la canale TV (românești și internaționale), unde puteți vedea live sau in reluare emisiunile sau programele pe care le urmăriți la TV. Au chiar și funcție de Replay/Restart pentru a viziona emisiunile transmise în ultimele 7 zile, în caz că le-ați ratat. Iar marele avantaj este că poți vedea programele TV românești pe întregul teritoriu al UE. Și le puteți vedea pe laptop, pe mobil, pe tabletă sau pe orice Smart TV.

Dacă vă uitați mult la TV și călătoriți mult, este destul de tare aplicația Focus Sat. Sunt 54 de canale în pachetul Play TV și peste 100 de canale TV live în pachetul Play TV Extra. Avantajul lui Play TV Extra față de Play TV simplu este că pe lângă programele TV în plus, oferă acces gratuit și la HBO Max, AntenaPLAY și FilmBox+. Plus că la Play TV Extra puteți face replay la 33 de canale, față de 16 la Play TV. Puteți să vă faceți un cont gratuit timp de 7 zile pentru a o testa.

Iată toate programele din Play TV Extra:

În concluzie, dacă vreți să vedeți filme românești clasice sau posturile românești de TV oriunde în UE, rețineți această aplicație. O puteți accesa de pe orice platformă, are interfață ok și conținutul se reînnoiește mereu.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

5 comentarii la “O aplicație unde poți vedea pe telefon sau smart TV filme clasice românești, posturi TV românești și sute de filme internaționale

  1. Adi

    1.Ar fi fost interesant și prețul.
    2. Nu are niciun canal de sport. Nu alea nu sunt canale de sport.

    Reply
  2. Dan Pavelescu

    Si eu il folosesc in Belgia de ceva vreme. Costa 32 lei/luna/dispozitiv abonamentul simplu sau 63/luna abonamentul extra. Filmele si posturile tv merg bine, fara intreruperi, spre deosebire de alte chestii pe care le-am incercat (“provideri” iptv mai dubiosi).

    Reply

Spune-ți și tu părerea: