Cum să cumperi un dispozitiv de ascuțit cuțite de la Fiskars la jumătate de preț

By | June 30, 2023

Știți că vă spuneam că încerc să găsesc o soluție mai bună ca să ascut cuțitele rapid. Așa am ajuns să cumpăr Fiskars XsharpTM. Am dat 77 de lei pe el de la eMAG, a ajuns în 2-3 zile, l-am folosit, rezultatele la început au fost neconcludente. Acum însă, după mult frecuș (la propriu) cuțitele au început să taie. Cel mai probabil erau super tocite și a durat mai mult până să se refacă tăișul. Țin dispozitivul de ascuțit pe blat și încerc să trec cuțitele prin el cu fiecare ocazie pe care o am.

În fine, pentru că la început nu eram mulțumit de rezultate, am văzut că în comentariile de la acel articol, doi cititori recomandă ascuțitorul Aspekt de la IKEA, care costă 35 de lei. Și pentru că aveam drum prin IKEA, l-am cumpărat.

Îl aduc acasă, pun apă în el, trag cuțitele prin el, pare că își face treaba. Apoi încep să-l studiez. Moment în care îl întorc pe spate, și ce observ?

Dap, este produs tot de Fiskars.

Nu doar că este produs de Fiskars, dar e practic același dispozitiv. L-am demontat și pe cel de la Fiskars ca să mă conving. Iată:

Este aceeași rotiță de ceramică:

Culmea este că IKEA recomandă să pui apă în recipient pentru a ascuți mai bine cuțitele, Fiskars nu spune nimic de asta pentru dispozitivul lor. Dar știți ce? Mi se pare că cel de la Fiskars a început să ascută mai bine după ce am început să trag cuțitele cu lama umedă prin el. De ce s-ar sabota Fiskars singuri în acest hal nu pot să îmi dau seama.

Dar un lucru e cert. Dacă vreți un dispozitiv de ascuțit cuțite de la Fiskars la jumătate de preț, cumpărați-l pe cel de la IKEA. Și nu uitați să puneți apă în el.

P.S: Mulțumesc cititorilor că mi-au făcut această recomandare! 🙂

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

3 comentarii la “Cum să cumperi un dispozitiv de ascuțit cuțite de la Fiskars la jumătate de preț

  1. Iona

    Eu, citindu-ti articolul in care cereai o recomandare, am observat comentariul lui ninu, am cautat informatii suplimentare si in aceeasi zi am luat un AnySharp. Am si eu acel ascutitor de la ikea, de care stiam ca e facut de fiskars, dar tot nu sunt multumit.
    Insa cu anysharp-ul nu pot sa spun decat multumesc, ninu! Diferenta e clara fata de fiskars, iar ergonomia e excelenta avand acea ventuza care il lipeste de blat.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: