Stau în Aviației, nu am apă caldă, dar sunt fericit

By | July 3, 2023

În luna iunie era să bifăm un record: o lună fără apă caldă. Am fost aproape, însă am primit apă caldă pe ultima sută de metri, pe 26 sau 27 iunie. La un moment dat mă apucasem să țin evidența cu zilele în care nu avem apă caldă, dar mi-am dat seama că sunt atât de multe încât mai bine le notez pe cele în care avem apă caldă. Până la luna iunie regula era că aveam pauză vreo 5-6 zile din săptămână și poate cu puțin noroc venea apa caldă sâmbătă-duminică. Dacă nu, poate peste o săptămână.

În fine, spuneam că nu am apă caldă dar sunt totuși fericit. Sunt fericit pentru că sunt multe lucruri care îmi aduc bucurie. Și deși nu pot să nu văd inconvenientele, aleg să mă concentrez pe lucrurile care mă fac fericit. Nu știu, tot felul de chestii. De la lucruri importante, până la lucruri minore.

Sunt fericit pentru că nu am grija zilei de mâine. Sunt fericit pentru că am lângă mine o persoană cu care mă înțeleg. Sunt fericit atunci când ajut un necunoscut pe stradă. Sunt fericit atunci când pot să-i fac ziua cuiva mai frumoasă.

Sunt fericit pentru că aleg să fiu fericit.

A… și pentru că ne-am pus boiler. Cred că și asta a ajutat mult la menținerea moralului ridicat. L-am pus anul trecut prin martie (am povestit aici). A fost cea mai bună decizie din ultimii ani.

Altfel, în ultima lună nu a fost apă caldă pentru că se schimbă țevile pe Pipera. Voi fi și mai fericit când cartierul Aviației va avea cele mai noi țevi din București.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

7 comentarii la “Stau în Aviației, nu am apă caldă, dar sunt fericit

    1. Ciprian

      Cu siguranta nu 🙂 Nu a zis nimic de primar. Stiu ca traim vremuri ciudate/stresante, dar parca internetul ne-a facut fitilul ala extrem de scurt. Era un articol ironic, sarcastic, in stil de gluma. Vezi undeva mentionat ceva de primarie?

  1. Catutzi

    Si eu am fost fericit din august anul trecut cand mi-am pus boiler. tot in aviatiei.
    pana acum o luna cand instalatia electrica de la contor pana la intrarea in casa nu a mai facut fata (e pe aluminiu). acum nu mai sunt fericit. ma costa 6500lei sa schimb bransamentul pana in casa.

    Reply
    1. Revo Post author

      Wow, cât de nasol! Pot să te întreb pe ce stradă? Sau în ce an este construite blocul? Al nostru este din ’86. În apartament am trecut pe cupru, dar la branșamentul de la contoar la intrarea în apartament nu m-aș fi gândit…

  2. Yonkers

    Domnule Ciprian, nu scrie in postare de primar, dar dacă ar fi fost Firea….

    Reply
    1. Ciprian

      Daca ar fi fost Firea ce? Stim ca nu este apa calda pentru ca se repara. SE FACE IN SFARSIT CEVA.

      Cati centimetrii de teava a reparat RADET sub conducerea doamnei FIrea? Sau a restului celor din primarie?

      Dan Predescu
      Ștefan Ciurel
      Nicolae Viorel Oproiu
      Doru Viorel Pană
      Crin Halaicu
      Victor Ciorbea
      Viorel Lis
      Traian Băsescu
      Răzvan Gheorghe Murgeanu
      Adriean Videanu
      Sorin Oprescu
      Ștefănel Dan Marin
      Ioan-Răzvan Sava

  3. Revo Post author

    Eu nu înțeleg exact ce spune @Yonkers prin “dacă ar fi fost Firea..”. Eu n-am suportat-o și n-o s-o suport vreodată.
    N-am vrut să scriu de Nicușor în postare tocmai ca să nu creez polemici.
    Dar mie Nicușor mi se pare unic prin prisma faptului că este atât de “fraier” încât preferă să piardă alegerile pe mâna lui, încercând să repare nenorocirile alea de țevi.
    Toți țipau că “să se facă ceva” cu căldura și apa caldă, dar acum aceeași care țipau că n-au căldură sunt nemulțumiți că “se face ceva”, respectiv se lucrează și din această cauză n-au apă caldă. Nu există această idee de “hai să răbdăm un pic ca să fie bine pe termen lung”. Oamenii merg precum merge măgarul după morcovul din fața ochilor, fără să se uite mai departe.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: