În București se montează parcometre. Doar eu nu le văd utilitatea?

By | January 19, 2024

L-am văzut luna trecută pe vice-primar inaugurând cu bucurie primul parcometru din București. Acum am văzut că au început să apară din ce în ce mai multe, câteva și la noi în zonă. Așa arată:

Parcă vice-primarul spunea că sunt independente de rețeaua electrică și că sunt alimentate de panoul fotovoltaic de deasupra. Înnăditura aceea care duce către stâlpul de iluminat public mă face însă să cred altceva.

În fine, când apeși pe display, acesta iese din modul de salvare energie, se aprinde, și te întreabă de număr de înmatriculare și de durata parcării.

Întrebarea mea este cineva va folosi aceste automate de plată a parcării? Efectiv nu le înțeleg rostul, în condițiile în care oricine are un card, are și un telefon în buzunar. Care ar fi scenariul în care te dai jos din mașină și în loc să plătești prin telefon din mers, ai vrea să te dai jos, să cauți acest automat, să stai lângă el și să plătești?

Poate pentru cei care doar tranzitează Bucureștiul? Ei nu au telefon? Se justifică o asemenea investiție? Eu mai degrabă aș fi băgat banii în mai multe mașini albe care să umble pe teren și să dea amenzi, că la cât de pline sunt locurile albastre, ceva îmi spune că bucureștenii nu sunt speriați (și nici sancționați) de acele mașinuțe.

În al doilea rând, în cât timp credeți că vor fi vandalizate și vor fi toate nefuncționale? 😀 Nu cred că știu vreun astfel de info-touch-display-ceva care să fi rezistat în București mai mult de un an. Primarii pare că pur și simplu nu vor să accepte faptul că Bucureștiul nu este genul de oraș în care să montezi astfel de “mobilier SF” pe stradă.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

13 comentarii la “În București se montează parcometre. Doar eu nu le văd utilitatea?

  1. cornel

    În Ploiești poți plăti parcarea prin SMS, TPark și Am Parcat.
    Evident, sunt și parcometre instalate. Văd destul de des oameni folosindu-le.

    Reply
  2. Dragos

    Eu le vad utile. Calatoresc cu masina in NL si DE. In orase unde e parcare stradala mi-ar fi dificil spre imposibil sa gasesc cu ce aplicatie sa platesc. Asa ca un astfel de aparat poate sa fie folosit de oricine nu este din Bucuresti si doar isi plateste si gata.
    Poate tie nu-ti plac dar este un rau necesar existenta lor.

    Reply
  3. Vunju

    Si eu le folosesc tot timpul in FR, DE, IT… Nu trebuie sa le cauti, sunt multe si bine amplasate. Nu am nevoie de o aplicatie diferita in fiecare loc, sa verific daca sunt in zona rosie sau verde etc…

    Reply
  4. Ella

    Mai sunt bune și pt cei mulți care nu vor să plătească cu cardul astfel nu mai au nici-o scuză

    Reply
    1. Alb

      Nu vrei să înțelegi, probabil.
      Ce fac daca nu am telefon și/sau card?
      Oricum e mizerie că nu merge cu cash. Peste tot se poate cu cash.

    2. Revo Post author

      @Alb, să fim serioși, cam care ar fi șansele să nu ai NICI telefon NICI card?

    3. vlad

      @Alb Ce faci ? cauti loc de parcare unde poti plati cu cash sau e gratis sau lasi masina acasa sau vinzi masina si mergi pe jos, cu transport in comun, cu bicicleta, cu taxi, sau stai acasa.

  5. recomandarea zilei

    si pe afara am vazut ca-s folosite, in Strasbourg cel putin mereu cand parcam il foloseam si erau persoane ce asteptau la rand sa plateasca. e o alternativa ok, desigur masinile ar trebui sa fie mai multe dar cred ca toate la timpul lor

    Reply
  6. Alb

    Nu sunt sanse mari sa nu ai card si nici telefonul la tine. Dar s-a intamplat acest lucru.
    Tot timpul am 500 de lei in masina, pusi pe undeva.
    Eu am inceput sa platesc cu bani cash peste tot din noiembrie. Este alegerea mea si nu spun ca este mai buna/rea.
    @Vlad trebuie sa am posibilitatea sa platesc in parcarea publica a orasului in care traiesc. Atata timp cat plata cu bani cash este o modalitate de plata in relatia cu statul, trebuie sa existe parcometre.

    Reply
    1. Revo Post author

      Teoretic fiecare parcare are și un angajat prin preajmă și ar trebui să se poată plăti la el cash.

  7. Sorin

    1. Esti turist strain, nu ai aplicatiile instalate si nu poti sa trimiti SMS la numere scurte.
    2. Esti roman care sta la coada la trecerea de la Fetesti ca sa ia bon, nu crezi in plata serviciilor la distanta

    Reply

Spune-ți și tu părerea: