Business: PSD și PNL își mai bat joc un pic de antreprenorii români (taxa CCIR și faza cu certificatul de competență)

By | May 3, 2022

Prima bătaie de joc e taxa abuzivă pe care vrea s-o impună Camera de Comerț și Industrie a României. CCIR care, să fie clar, e o organizație căpușă, care există ca să existe.

“Toate firmele, inclusiv PFA, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale, vor achita anual o taxă, cuprinsă între 10-100 euro, pentru înscrierea obligatorie în ”Catalogul firmelor”, întocmit de Camera de Comerț și Industrie a României. În plus, depunerea situațiilor financiare la Ministerul Finanțelor va fi condiționată de înscrierea în acest catalog, dar și de obținerea unui certificat de competență de către un reprezentant legal al firmei, document achitat tot către CCIR.” [sursă].

Nici nu știu cum a putut să supraviețuiască firma mea fără această taxă până acum!

Domnu’ Mihai Daraban, președinte CCIR, îți las aici numele scris, ca să nu cumva să uit de tine peste ani. Poate te decizi să candidezi pe la ceva funcție de căpușă pe listele vreunui partid, și atunci e bine să știm cu cine avem de-a face.

A doua bătaie de joc e cea cu certificatul de competență.

“În primul an de la înființare şi până la depunerea primelor situaţii financiare prevăzute de lege, profesionistul are obligaţia de certificare a administrării propriei activităţi prin obţinerea unui certificat de competenţă acordat reprezentantului legal al acestuia, ca persoană fizică împuternicită să îl reprezinte în raporturile cu terţii şi în justiţie. Certificatul de competenţă se eliberează de către camera judeţeană din judeţul în care îşi are sediul profesionistul, ca urmare a îndeplinirii condiţiilorde mai jos şi a dovedirii absolvirii unui curs de instruire în domenii specifice administrării şi managementului afacerilor de către reprezentantul legal al profesionistului.” [sursa]

Și asta a doua mă irită de-a dreptul. E cumva adding insult to injury.

Prima mi se pare taxa clasică de mafioți. Aproape că o înțeleg într-o țară ca România. “Iar n-ai șapcă? Iar vrei să faci afaceri în România? Ia cotizează tu’ la domnu’ Mihai Daraban”. “Ok, bine, poftiți domnul om-inapt-pus-de-partid-în-funcție, aceștea sunt banii dumneavoastră, acum lăsați-mă în pace, că am treabă”.

A doua însă eu o traduc la modul: “Fraiere! Nu doar că o să-ți luăm banii! Dar o să te și punem să muncești pentru a ne da banii!“. Ia să aduci tu niște acte ca să arăți că tu ești reprezentantul legal. Ia să aduci tu niște acte care să arate că ești apt din punct de vedere psihologic să ai o firmă, ia să aduci tu o adeverință de la medicul de familie. Ia să aduci tu un cazier fiscal. Ia să faci tu niște cursuri cu una din cele trei firme-căpușe inventate de noi! Ia să dai tu un test ca să iei un certificat de competență. Și în final … ia să plătești tu și pentru toate astea și pentru timpul tău pierdut, #sărakule.

Și partea bună? “De aceste obligații și tarife vor fi scutite însă persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale, celor încadraţi în categoria de “întreprinderi publice”. Prin întreprinderi publice se înţeleg cele la care statul este acţionar majoritar sau unic.”

Da, la întreprinderile publice nu e nevoie de certificat de competență, că acolo #seștie că toți sunt numiți pe criterii de competență.

Da, economia bubuie “big time”, dragă Cîțu. Bine că ai readus PSD la guvernare și acum plângi ca o fetiță că viața e greu și coaliția cu PSD “nu e naturală”.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

6 comentarii la “Business: PSD și PNL își mai bat joc un pic de antreprenorii români (taxa CCIR și faza cu certificatul de competență)

  1. Nicolae Simion

    Va înțeleg supărarea, dar PSD și PNL fac corp comun, deci e doar unul? Că altfel nu înțeleg altceva, de ce ați scrie în titlu “īși bate joc” și nu “își bat joc”? ?
    În rest… “tre’ să mănânce și gurița noastră, a celor de la partide și de la servicii, ceva, coane!” ?
    Eu aș cere un “certificat de competență” ăstora care candidează la funcții publice, mai precis un permis de candidat, obținut īn urma unui curs de calificare și a unui examen, cu tot tacâmul, test psihologic, chiar psihiatric, examen, etc. Adică pentru a conduce o mașină ai nevoie de permis și pentru a conduce o țară nu? Și la fel pentru alegători, ar trebui să voteze doar cei care obțin permisul de alegător, tot în urma unui test, ca să știe măcar ce votează și că avem o Constituție. Dar asta nu-i o urgență, deocamdată “votează” STS-ul așa cum trebuie, ca să iasă procentele conform sondajelor institutelor de sondare a opiniei publice, din subordine! ?

    Reply
    1. Revo Post author

      Bună observație, mulțumesc! Am scris așa pentru că inițial titlul era “PSD își bate joc”, dar apoi am realizat că PNL i-a chemat la guvernare. Am corectat acum.

  2. Nicolae Simion

    Era ceva mai profundă așa-zisa “observație”, care nici măcar observație nu era, ci doar o constatare, că PSD a devenit o marotă în conștiința publică și mai nou a fost adăugat și PNL-ul, deși acest partid istoric e mort, îngropat și cu pomenile la zi! Dacă l-au omorât, ca să-i fure numele, nu înseamnă că mai există ca partid, e doar un nume fără conținut! Și de fapt nici nu contează acest lucru într-o dictatură, mai ales într-una securisto-mafiotă, în care partidele sunt subordonate “serviciilor” de la putere, ele ajungând cel mult la guvernare, unde sunt rotite pe același principiu al “rotației cadrelor”! De fapt e aceeași dictatură de dinainte de ’89, atunci în decembrie având loc doar o “rocadă”, “brațul înarmat al partidului” preluând puterea și subordonându-și foștii șefi, activiștii de partid. Deci “rocadă”, nu “revoluție” și “servicii”, nu “partide”! ?

    Reply
    1. Nicolae Simion

      PS: În acest context vă mai mirați că se pun tot felul de taxe noi celor care mai produc ceva în țara asta? E nevoie de bani pentru plata slugilor, a celor care asigură perpetuarea dictaturii…

  3. Andrei

    O mizerie ordinara de o sinistrosenie criptocomunista facuta pe principiul taxei de smecher hai sa inventam o taxa pentru fraieri.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: