Cum te poți uita la TV pe posturi românești pe telefon sau laptop de oriunde din țară (sau de oriunde din Uniunea Europeană)

By | May 4, 2022

Simplu. De pe telefon, tabletă, laptop sau chiar de pe orice Smart TV cu TV Online din aplicația Focus Sat.

Poate te duci de sărbători în vizită și te plictisesc discuțiile și TV-ul dat pe același post TV. Poate ieși la o bere cu prietenii intelectuali și vrei să comentezi pe loc ce are de spus CTP-ul despre “Eveniment deosebit de important”. Sau poate te duci în vacanță în Cehia și te-ai cam plictisit de limba lor și vrei să vezi finala Masterchef. Sau poate te-ai stabilit în altă țară și cauți cel mai simplu mod de a te uita la TV la programele românești. Pentru genul acesta de chestii, aplicația Focus Sat este foarte bună. Știți probabil că celelalte aplicații sunt blocate pe România. Focus Sat este singura aplicația despre care știu că funcționează oriunde în UE.

Am instalat-o pe telefon înainte să plecăm de acasă pentru o perioadă un pic mai lungă. E destul de tare aplicația. Sunt 63 de canale în pachetul Play TV și peste 100 de canale TV live în pachetul Play TV Extra. Poți să îți faci un cont gratuit timp de 7 zile pentru a o testa. Avantajul lui Play TV Extra față de Play TV simplu este că pe lângă programele TV în plus, oferă acces gratuit și la HBO Max, AntenaPLAY și FilmBox+.

Aplicația de pe smartphone este destul de bine făcută. Are interfața foarte ok și nu mi-a făcut probleme: nu s-a întrerupt transmisiunea, nu mi s-a închis aplicația fără motiv șamd. E același feeling ca la orice aplicație de streaming. Îți poți crea profile și te poți uita în același timp de pe 3 dispozitive.

Dacă dai swipe stânga-dreapta schimbi canalul, iar dacă dai swipe în sus, apare un overlay peste ce te uiți cu programele tale favorite și cu restul canalelor clasificate pe categorii.

Și pe lângă canalele TV, aplicația are și o bibliotecă video cu filme, seriale, documentare și programe pentru copii. Not bad.

Ce mi-a plăcut în mod special este că există anumite programe TV care au funcții de restart și replay. Adică dacă n-ai prins show-ul de la început, îi poți da restart. Ca în exemplu de mai jos, cu Survival.

Emisiunea începuse deja de juma’ de oră când am deschis eu … telefonul:

Dar dacă apeși pe acea săgeată din stânga, pornește de la început:

Iar apoi poți apăsa pe butonul de “Live” pentru a o vedea în timp real.

De fapt sunt disponibile reluări ale emisiunilor difuzate cu până la 7 zile în urmă. Chestie care ajută dacă ești ca mine și vrei să vezi Imperiul Leilor, dar nu reușești niciodată să te uiți atunci când e efectiv la TV.

Am pair-uit aplicația și pe Smart TV-ul Samsung din dotare. Nu de alta, dar am văzut un show cu Gordon Ramsay (Ultimate Home Cooking) și am zis să-l vedem totuși pe un display mai mare.

Am deschis aplicația pe TV, am scanat un cod QR cu telefonul și aia a fost.

Mișto și aplicația de Smart TV. Funcționează pe un Smart TV “vechi” de 7 ani, pe care altele fac figuri.

În concluzie, țineți minte această aplicație pentru următoarea vizită plictisitoare la rudele care se uită pe același post plictisitor sau pentru momentele în care ieșiți din țară și vreți să vă uitați la vreun meci de fotbal sau mai știu eu ce show românesc. Are interfață ok și merge bine pe orice platformă.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

5 comentarii la “Cum te poți uita la TV pe posturi românești pe telefon sau laptop de oriunde din țară (sau de oriunde din Uniunea Europeană)

    1. Revo Post author

      Dar interfața de la DigiOnline e de Windows 98 🙁

    2. costi

      Nu o fi cea mai stralucita interfata, dar e gratis pentru abonatii RDS ? si as presupune ca si alti operatori de cablu au aplicatii gratuite de acest gen.

Spune-ți și tu părerea: