Primul model Dacia hibrid va fi prezentat în toamnă

By | May 2, 2022

Și va fi chiar un full hybrid. Adică un hybrid classic, cu o mică baterie, care nu doar folosește energia recuperată de la frânare (ca în cazul mild hybrid-urilor), pentru a scădea consumul. Ci efectiv va avea o baterie și un mic motor electric care vor putea propulsa mașina și complet electric. Cel puțin la plecarea de pe loc.

Sistemul folosit va fi cel de la Renault, denumit E-Tech Hybrid, care este acum și pe Renault Clio. Adică va fi un motor de 1.6 litri, cu o baterie de 1.2 kWh și cu două mici motoare electrice.

Care va fi primul model Dacia hybrid?

Surpriză, nu Sandero sau Duster, așa cum m-aș fi așteptat eu. Ci … drum rolls … Dacia Jogger E-Tech. Va fi prezentat la salonul auto de la Paris iar în 2023 va fi pe stradă.

Eu m-aș fi aștept să fie ori Sandero, care este o mașină gândită pentru oraș sau Duster, pentru că are prețul un pic mai mare (și caroserie și consum) și astfel poți integra în el mai ușor și prețul tehnologiei hibride.

Se pare însă că Jogger va fi primul model full hybrid de la Dacia. Ciudat, eu îl vedeam mai mult un vehicul pentru afara orașului. Se pare însă că Jogger se vinde foarte bine în Europa și că numărul de comenzi depășește așteptările celor de la Dacia.

dacia jogger e tech hybrid

O altă explicație ar mai putea fi faptul că Jogger probabil că va fi folosit și în regim de taxi pentru conexiuni la aeroport șamd în alte țări. Țări în care pe vremuri era folosit Logan-ul MCV pentru asta, însă între timp probabil că municipalitățile au forțat transportatorii să treacă pe mașini din ce în ce mai puțin poluante.

Sau poate motorul hybrid ar fi un impuls pentru un segment de clienți care și-ar dori un Jogger pentru că-i mai mare, dar se tem să nu vină la pachet și cu un consum mai mare.

Oricum, nu-i rău. Chiar mă gândeam când scriam acest articol, că-i păcat că Dacia nu are un model măcar mild hybrid, pentru taxi. Iată! Acum municipalitățile nu mai au niciun motiv să nu forțeze transportatorii să treacă pe mașini mai puțin poluante.

Și dacă tot nu-i pe Duster, cine știe, poate Renault decide să pună varianta plug-in hybrid E-Tech pe Duster sau pe Graster Bigster.

P.S: Nu știu, oare pe viitor să scriu “hibrid” sau “hybrid”? Teoretic hibrid este cuvântul corect în română, dar poate descrie mai multe lucruri. Pe când “hybrid” mi se pare că se referă mai mult la motor.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Un comentariu la “Primul model Dacia hibrid va fi prezentat în toamnă

  1. Lucian

    Duster hibrit e programat pt 2024. Posibil si un full electric la ceva timp dupa.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: