Când este ok să dai flash-uri?

By | January 27, 2016

Când conduc afară din localitate mă enervează cumplit teribiliștii care dau flash-uri de la 10 km în urma ta, de parcă șoseaua este a lor iar tu ai ajuns cumva din greșeală pe ea. Şi eu sunt genul care preferă să facă întotdeauna loc celor cu mașini mai puternice. Dacă ai cai putere și crezi că nu te-ar ustura buzunarul în cazul unei întâlniri cu un MCV, du-te.

În același timp, mă enervează cumplit când cineva doarme pe banda a doua, mai ales în București. Şi nu știu cum se întâmplă de fiecare dată, dar de fieeeeecare dată când mă mai de dimineață la muncă, găsesc tot podul Grant liber și un trist care doarme pe banda a doua.

La început consideram că nu este ok să-l forțez pe om să depășească limita legală doar pentru că eu vreau să merg cu … eem … peste 5 km/h deasupra limitei legale. Doar că se întâmplă atât de des, încât n-ai cum să nu te transformi în Ludacris la un moment dat. Plus că mai există o lege în cartea de circulație care te obligă să folosești prima bandă ori de câte ori acest lucru este posibil. Asta însemnând că cei care dorm pe banda ar fi primii care greșesc. Şi chiar cred că ar trebui atenționați cumva. Că de regulă ei sunt cei care încurcă traficul.

Deci ce este de făcut în cazul ăsta? Am voie să dau flash-uri? Sau asta mă transformă și pe mine în cocalar? 🙁

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

7 comentarii la “Când este ok să dai flash-uri?

  1. Viorel

    Nu dai flash, pui semnal stanga , teoretic intelege ca vrei sa depasesti.

    Reply
    1. Cristi U

      Dar practic e din Pitești si e șoseaua lui.
      Băieții de treabă dau flash-uri cand e radar in următoarea localitate

  2. Ciprian

    Faci o devansare pe partea dreapta (atunci cand ai loc). Cum nu a vazut ca ai venit in spatele lui, 100% nu o sa vada ca semnalizezi tu dreapta, cel mult o sa zica “uite-l si pe asta, vrea sa intoarca pe pod… :))”. Chestia cu banda a doua se practica pentru ca asa au fost invatati “mergi linistit pe banda a 2 – a ca te depaseste lumea, lasa, ca pe banda 1 mai sare un pieton, mai iese un nebun fara sa se asigure, tu mergi acolo pe banda 2, nu conteaza ca te claxoneaza lumea.

    BONUS:
    1. Incadrarea pe benzi… e cel mai greu task ever sa iti pastrezi banda si sa te incadrezi din timp, trebuie sa ai skill maxim. In fiecare dimineata ies de pe o straduta pe un bulevard cu 3 benzi. Banda 1 liber, toti asteapta sa treaca masinile sa se incadreze pe banda 2/3 direct… Da, le dau un claxon, unii isi schimba privirea si realizeaza ca deja sunt pe bulevard incadrati pe banda 1 si pot sa plece, altii se uita ca prostii. Mai vrei, am atatea pe cap,
    2. Mers in coloana, nu ai unde sa te duci, mereu e unu in fata care merge in asa fel incat sa iti futa ambreiajul si/sau franele, nu stie sa pastreze distanta, pleaca cand are chef, se opreste cand are chef, suntem atat de inapti incat nici macar un simplu mers in coloana nu putem sa il facem bine.
    3. Ma opresc aici, oricum mi-a crescut tensiunea…

    Reply
  3. Catutzi

    Dat flashuri unuia din fata mea, m-a oprit politia:
    “domnul, suferiti de parkinson? v-a tremurat mana pe maneta de lumini. va recomand un control plus achitarea acestei amenzi”

    Reply
    1. Revo Post author

      Ce tâmpiți! Păi și pentru ce ți-a dat amendă? Folosirea incorectă a luminilor?

  4. doru

    Eu dau flash’uri, în afara localității, după ce merg în spatele lui cam 30 de secunde… sunt atent și în spate, să mă feresc dacă vin alții mai tare. Și ghiciți ce! Reușesc. Vreau să spun că se poate, totul ține de atenție și de cei șapte ani de acasă.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: