Ce am mai băut vara asta, ce mi-a plăcut și ce nu

By | July 30, 2022

Am băut mai multe lichide vara aceasta și dacă tot le pun pe story, am zis să fac și în acest articol un round-up cu ce mi-a plăcut și ce nu.

Începem în forță cu ….

Șveps cu roz

Nu știu cu ce este, doar că-i roz. Am băut de vreo două ori. Nu-i rău, nu se compară cu oroarea numită Bitter Lemon și nici cu Schweppes Mandarin, care a devenit grețos de dulce în ultimii ani. Acesta are 90% gust de apă tonică și poate un 10% aromă de … nu știu … petale de trandafir?

Oricum, merge foarte bine combinat cu gin.

Și apropo, dacă tot suntem la capitolul Schweppes, am descoperit că cel fără zahăr este mult mai bun decât cel normal. Aduce mai mult a gustul de apă tonică pe care îl știam eu “de pe vremuri”, înainte să fie înăbușit de zahăr. E un pic mai înțepător, un pic mai amar. Din primăvară și până acum nu am cumpărat decât Schweppes fără zahăr.

Coca-Cola Intergalactic

Interplanetar, interspațial, dar nu m-a dat pe spate. Gustul parcă aduce a mure sau zmeură. Anyway, n-aș mai lua și a doua oară. Speram să fie bună măcar pentru cocktail-uri, dar după ce am gustat, nu aș risca s-o pun în cocktail.

Havana Club Spiced

Romul ăsta este genial. Se evaporă rapid sticla atunci când o deschizi la o petrecere. Dacă înainte foloseam mai des Captain Morgan’s Spiced pentru cocktail-uri, cel de la Havana Club l-a detronat fără discuție. Are note de vanilie, ananas și cocos și-i atât de aromat că poți să-l bei și sec.

Cel mai bun preț l-am găsit la eMAG. Este uneori la promoție la 66 lei (inclusiv acum), iar prețul ăsta îl bate și pe cel din Selgros. Ce poți să-ți dorești mai mult decât să îți comanzi rom la easybox? :))

Soju

Soju este băutura tradițională coreeană, pe care am cumpărat-o de la magazinul coreean din cartier. Costă undeva pe la 15 lei, nu mai știu exact.

E produsă din orez și există o mulțime de varietăți. Eu am luat varianta nefiltrată, cu aromă de căpșuni. O știam, că am mai băut. E dulceagă și are vreo 12-13 grade alcool. Nu pot să spun că aș bea în fiecare zi așa ceva, dar merge o dată pe an.

Carlsberg Luma

Are vreo trei tipuri de hamei de aromă și este produsă prin tehnica dry hopping. Adică hameiul se pune la rece, după ce berea a fermentat. E ok berea. Prefer o Luma față de un Lager sau Pils din comerț, dar nu se compară cu un craft.

Patronus de la Lidl

Patronus este berea pe care o bei când nu găsești Bossultanus. Dar lăsând gluma la o parte, este o bere albă foarte cinstită. Este practic identică cu Paulaner Weissbier, doar că o găsești cu 5 lei în loc de 8 cât este Paulaner.

Bere vegană Clandestin – Hazy IPA

Eu așa mă mențin în formă. Beau numai bere vegană și mănânc ce vedeți în fundalul pozei. Nu știu către cine încearcă să orienteze cei de la Clandestin această bere cu acest design de etichetă, dar mie mi-a plăcut. Bine, eu sunt fan Hazy IPA, deci mă așteptam să-mi placă.

Kozel – Dark

Am cumpărat-o pentru că mi-a plăcut campania de lansare. Dar berea-i o dezamăgire cruntă. Cel puțin cea dark, dacă ai bea-o cu ochii închiși, n-ai ști că e bere neagră. Și este atât de apoasă încât mai bine beau apă.

Apoi am văzut că-i făcută de Ursus, deci se explică. Ursus ar merita premiul I cu coroniță la categoria “Producătorul de bere cu cele mai multe sortimente care au toate același gust”. Serios, aștept momentul în care cineva o să se prindă că tot ce produce Ursus este aceeași bere plată și apoasă, doar ambalată cu mai multe etichete.

Csikisoare

Dacă tot am dat comandă de la Sezamo, am zis să iau și un bere Csikisor. De fapt am luat mai multe, aproape tot sortimentul. Am luat-o pe cea standard, cea Krem și pe cea Gold, din poză, care-i maturată mai lent, la 45 de zile. Cea Gold mi-a plăcut cel mai puțin, pentru că mi s-a părut prea amară. Celelalte însă au fost bune. Aveau un gust de bere “de pe vremuri”. Mi-a adus aminte de berea Azuga, dar cea bună, nu cea de acum. Nu știu dacă o să mai cumpăr, pentru că nu-mi place să nu pot citi pe etichetă.

Viper Seltzer

Mă scuzați, dar eu nu pot înțelege această băutură. Este pur și simplu o greșeală. Nu înțeleg de ce ai vrea să bei apă minerală cu alcool. Îmi pare rău, am greșit, dar promit să nu mai fac!

După ce am comandat Viper de la Freshful (da, am mai și dat bani pe el), am primit trei seltzer-uri de la Wet gratis de la Sezamo. Cumva înțeleg de ce le dau pe gratis, dar nu m-am îndurat să le beau.

În concluzie, constat că am băut mai puțin vin vara asta. Dar nu-i timpul pierdut.

Voi? Ce mai beți?

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

2 comentarii la “Ce am mai băut vara asta, ce mi-a plăcut și ce nu

  1. Dan Pavelescu

    Campari orange, ca fetele 🙂 Ca se asorteaza bine cu caldurile astea.
    Nu suport berea, maxim un vin dulce, ocazional.
    In materie de sucuri, Pfanner arancia rossa si rodie.

    Reply
  2. setila

    fanta ghici gustu
    rom din ananas
    pitu chacha
    aqvavit
    water drops
    energizante plic emetix

    Reply

Spune-ți și tu părerea: