Ce se întâmplă când nu porți costum destul de des

By | October 30, 2014

Eu îl port pe al meu aproape o dată pe an. Când l-am cumpărat, în 2009, știam că îl voi purta mult timp. Cred că mi-am pierdut o lună din viață citind toate articolele despre cum ar trebui să arate un costum. Şi apoi încă o lună ca să găsesc unul care să-mi placă.

L-am purtat la balul de absolvire a liceului, două-trei nunți, balul de absolvire a facultății și cam atât. După ce la ultimul bal am rupt pantofii pe ringul de dans de fericire că am scăpat de un coșmar cea mai frumoasă perioadă din viață, am zis să-l duc la curățătorie. Am ajuns să-l duc la spălătoria din AFI, tocmai în vara asta, pe la sfârșitul lui iunie.  L-am luat după 3 zile și l-am pus din nou la păstrare.

spalatorie_aqua

Sâmbăta trecută am avut un eveniment fericit în familie și am decis să îmi iau pantalonii de la costum măcar. Am scos liniștit costumul din husa lui și era să leșin. Era doar sacoul, fără pantaloni. Am fost atât de incompentent încât n-am putut să verific dacă acum 4 luni am luat ambele piese de la spălătorie. În 20 de minute trebuia să ies pe ușă! Am tras repede pe mine singurii ceilalți pantaloni mai formali pe care-i am. Unii de vară, cu un material mai vaporos, asortat perfect la ninsoarea de afară.

Nu pot să vă spun cât de traumatizantă poate fi o asemenea întâmplare pentru o persoană care trăiește drame chiar și când nu găsește perechea la șosete. Asta se întâmpla sâmbătă. Mai grav a fost că n-am putut să mă duc la spălătorie până luni seara. Eram atât de nervos încât pe drum mi-am imaginat de vreo 5 ori că intru cu mașina în spălătoria lor.

Ajung primul la rând, iau tonul de “sunt politicos dar explodez la prima mișcare greșită” și îi explic fetei de la casă problema. Îmi spune cu nonșalanță: “da’ vedeți că au trecut 4 luni, da?”. DA! Se duce în spate și într-un minut se întoarce cu pantalonii mei: “Aveți mare noroc domnu’, da’ data viitoare să știți că fiecare piesă se ambalează individual după spălare”.

Așadar, nota 10 pentru spălătoria AQUA din AFI. Este locul perfect unde să-ți uiți pantalonii timp de 4 luni. Dacă totuși nu sunteți așa de aiuriți ca mine, așteptați să vă apară toate produsele pe bandă, înainte să le luați și să fugiți. Şi purtați costum mai des.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

6 comentarii la “Ce se întâmplă când nu porți costum destul de des

    1. revo Post author

      Da, păi îți dai seama că aveam bidonul cu benzină la mine, în caz că nu-mi găseau pantalonii.

  1. Ruxi

    Hmmmm…eu nu mai duc niciodata hainele la spalatoria din Afi! Scumpi si neprofesionisti. Am dus o rochie de mireasa si am luat-o mai murdara fata de cum am dus-o. Nu am avut cu cine sa ma cert, asa ca am dus-o la alta spalatorie de unde am luat-o luna (si am platit mai putini bani)! La un sacou mi-au pierdut un cordon…

    Reply
    1. revo Post author

      Hmm, so it works both ways. De scumpi nu mi se par scumpi. Am dat 19 lei pe pantaloni+sacou. La nufărul am plătit o dată 30 de lei spălarea pentru o haină din stofă pe care o cumpărasem la reducere cu 35 lei de la Kiabi.

Spune-ți și tu părerea: