Cele două noutăți de la Google care mă interesează

By | June 2, 2015

Zilele trecute a fost Google I/O 2015, o conferință anuală în care Google prezintă proiectele la care a mai lucrat în ultimii ani. Anul acesta mi s-a părut un pic mai subțire la capitolul inovații pe care chiar vom ajunge să le folosim. Şi totuși …

Google Now on Tap, deși are un nume foarte prost, ar putea fi utilă. Ideea din jurul funcției ar fi că Android-ul știe despre ce vorbești cu prieteniipe Facebook Messenger, la ce film te uiți sau ce melodie asculți. În momentul în care ții apăsat butonul central (cel de Google Now!), îți vor fi afișate despre un nume pe care l-ai menționat în conversație, informații despre melodia pe care o asculți etc.

 

Nu au spus totuși ce se întâmplă dacă într-o coversație de exemplu vei începe să enumeri soliști de trupe rock. De unde va ști Now on Tap pentru care să-ți ofere informații?

Photos este chestia aia care inițial se numea Picasa, apoi au integrat-o în Google Plus pentru ca apoi s-o despartă din nou și să-i spună simplu .. Photos. Doar că au mai gândit un pic în jurul ei. Cel mai mișto mi se pare că vor oferi spațiu nelimitat de stocare pentru fiecare utilizator. Woot?!

Da, e pe bune, deși mi s-a părut că cel care-l prezintă s-a ferit să spună “forever” ci a pus accentul mai mult pe “for free”. Singurul lucru care ar merita menționat ar fi că imaginile sunt scalate înainte, probabil convertite în webp, pentru a ocupa mai puțin spațiu. Pe mine nu mă deranjează, chiar mă scutește de efortul de a le redimensiona eu.

Alt lucru foarte util: vei putea căuta prin fotografii cum cauți pe Google. În timp serviciul învață ce ai în fotografii și va ști să le recunoască. Bine, aici apar și discuțiile despre intimitate și bla-bla-uri, dar eu nu sunt așa paranoic.

Ar mai fi și alte progrese. Senzori integrați în haine, versiuni îmbunătățite pentru Project Tango (cel care mapează încăperea), matrice de GoPro-uri pentru a filma 3D, însă nu le văd prea curând pe mesele noastre. Google s-a obișnuit să prezinte și niște chestii fanteziste doar pentru a atrage atenția.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: