Circus Doner este exact ce trebuie

By | May 7, 2021

Căutam de mult un doner bun în București, făcut în acea lipie libaneză specifică, și așa am ajuns la Circus Doner.

N-am fost în nicio țară orientală, dar știu gustul de doner bun din țările în care sunt comunități mai mari de turci. Mi-au rămas în memorie unul de la o gheretă de pe autostrada de lânga Linz și altul mâncat în Basel, că într-o vineri seara, că turcii erau singurii care aveau restaurantul deschis după ora 20.00.

Bun, revenind, Circus Doner este fratele lu’ Circus Pub, pe care este posibil să-i știți pentru burgeri (mai ales pentru burgerul cu trufe, doar zic). Circus Doner este chiar perete în perete cu Circus Pub, pe Bulevardul Lacul Tei 65.

Am fost de două ori la ei și am încercat în total trei donere (sau doneri?!). Cel mai mult mi-a plăcut Bodrum Doner de vită (30 lei), care-i cu sos de brânză camembert, smântână dulce, ceapă verde și ingredientul magic: salsa de trufe. Iată-l mai jos:

A fost exact așa cum îmi imaginam că va fi: excelent. Chifla este făcută și coaptă în casă, deci din start e de bine. A avut carne din plin, iar sosul de trufe îi dă un gust de nota 10. Fiind amestecat cu brânza camembert și cu smântână, gustul de trufe nu-i atât de agresiv, deci eu l-aș recomanda și persoanelor care nu sunt neapărat fane trufe. M-am simțit full după un astfel de doner și jumătate de porție de cartofi.

Singurul lucru pe care mi l-aș mai fi dorit de la acest doner (și de la celelalte) ar fi fost ca ingredientele să fie mai bine amestecate în interiorul chiflei. Nu-i un deal breaker însă, le voi amesteca eu data viitoare.

Istanbul Doner de pui (26 lei) este cel de-al doilea doner încercat:

Este al doilea și în topul preferințelor mele. Are ceapă crocantă, cheddar ras și sos samourai care îl face un pic picant. Dacă ești fan KFC, nu vei avea probleme cu nivelul de picanterie al acestui doner.

Bursa doner de vită/pui (30/26 lei) este al treilea model de doner încercat. Iată-l mai jos:

Bun și el, dar este gustul clasic, fără ceva care să-l facă special. Ceapă roșie, pătrunjel, sumac, pul biber și sos ” çok güzel”, care în turcă înțeleg că înseamnă “sos foarte bun”. Dacă vreți gustul clasic, acesta este pentru voi.

Mai au încă trei modele de doner pe care vreau să le încerc, un doner vegan, doner la cuptor, ciorbă de linte, çiğ köfte (chiftele de bulgur) și kokoreçi. Kokoreçi este un fel de doner cu organe de miel învelite în intestine. Îmi plac ciudățeniile, așa că probabil data viitoare îl voi incerca.

Dacă mergeți la fața locului, fiecare dintre donerele de mai sus vine cu o porție gratis de cartofi prăjiți. Eu m-am săturat dintr-un doner și jumătate de porție de cartofi, Alice nu a putut mânca decât jumătate din unul și jumătate din cartofi.

Găsiți Circus Doner și pe Tazz sau celelalte servicii de livrare, însă acolo pentru 30 respectiv 26 lei nu veți primi și cartofii, ci va trebui să-i comandați separat. Eu vă recomand să-l luați de la fața locului, ca să fie cald și bun.

În concluzie, recomand cu căldură Circus Doner, sper să nu schimbe rețeta, și îi mulțumesc virtual lui Hoinaru, care s-a sacrificat primul să le încerce preparatele.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: