Dacia la Raliul Dakar 2025: Eu de fapt sunt fericit că Sebastian Loeb va conduce o Dacia

By | July 4, 2023

Acum am avut timp să disec un pic știrea cu privire la participarea Dacia la raliul Dakar din 2025. Nu am mari cunoștințe despre Raliul Dakar. Știu că este un test de anduranță pentru mașini și mai urmăream din când în când diverse secvențe pe Eurosport.

Sunt însă super entuziasmat de anunțul Dacia. Mi se par mai multe premiere interesante aici. Dacia a mai participat și la Pikes Peak și la Andros Trophy, însă este prima participare a brandului Dacia la Dakar. Pentru nostalgici însă, nu este însă și prima participare a unui model românesc în raliul Dakar. Aro a mai participat în trecut la Paris – Dakar sub steag franțuzesc. Deci cu alte cuvinte, mașinile românești au “legacy” în acest domeniu. Un renume la nivelul căruia trebuie să ne ridicăm 🙂

Al doilea lucru care mi se pare fenomenal este faptul că Sebastian Loeb va conduce o Dacia. Știu de Loeb de când eram mic și jucam Colin McRae Rally pe PC. Ca să citez din comunicat: “Pilotul francez de raliu Sébastien Loeb (49 de ani), a câștigat campionatul mondial de raliuri de 9 ori consecutiv între 2004 și 2012. El este cel mai titrat pilot din sportul auto și este deseori considerat drept cel mai mare pilot de raliu din toate timpurile.”. Practic putem spune că cel mai bun pilot de raliuri din lume va conduce o Dacia și mai mult de atât nu știu dacă mai putem spera la ceva, că în F1 nu cred că avem șanse să-l vedem pe Hamilton într-un monopost Dacia 😛

Celălalt pilot va fi Cristina Gutierrez Herrero, care este și ea foarte reputată. Este prima femeie pilot de raliu din Spania care a terminat raliul Dakar la categoria auto și acum are la activ 7 participări la Dakar. Iată-i alături de CEO-ul Dacia, Denis LeVot:

Loeb concurează acum Dakar Rally pentru echipa Prodrive și chiar a obținut două podiumuri în ultimii doi ani. Participarea Dacia la Dakar 2025 va fi în parteneriat cu Prodrive, deci avem șanse mari să vedem și Dacia pe podium în anii ce urmează.

M-am uitat de curiozitate și la ce mașină folosesc acum Loeb și Prodrive în Dakar. Este vorba despre “Prodrive Hunter T1+” cu un motor V6 de 3.5 litri de la Ford, care dezvoltă 400 CP. Așa arată mașina din 2022:

Eu sper în secret ca din 2025 să-i schimbe forma și să-i pună o caroserie de Duster, ca să am și eu cu ce mă mândri. Sunt curios și ce motor vor folosi, bănuiesc că va fi vorba despre un faimosul V8 TCe de 1.3 litri de la Dacia 😛

Ar trebui să le fie ușor să câștige raliul, pentru că până la urmă Dacia este concepută și antrenată zi de zi pe drumuri dificile ca cele din România. Dakar ar trebui să fie pe “Easy Mode” pentru o Dacia.

În fine, primele imagini cu prototipul le vom vedea în 2024, când vor concura “de test” în raliul Marocului. D-abia aștept.

V-am spus că sunt #fandemic Dakar Rally, nu?

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

3 comentarii la “Dacia la Raliul Dakar 2025: Eu de fapt sunt fericit că Sebastian Loeb va conduce o Dacia

  1. Yonkers

    Leob va conduce un Renault, hai să nu ne amăgim… cu motor bine pus la punct….

    Reply
    1. Revo Post author

      Nu, va conduce o Dacia. Cu motor de Renault. Preparată de o firmă britanică 🙂

  2. Yonkers

    Ha ha ha! Care-i diferența, sigla de pe botul mașinii? Suntem proști?

    Reply

Spune-ți și tu părerea: