Dacia are sigla noua, prezintă modelele cu noul logo și face încă un anunț major

By | June 15, 2022

Dacă mai țineți minte, vă spuneam pe la începutul anului trecut că Dacia schimbă sigla. Confirmarea a venit câteva câteva minute mai târziu, odată cu prototipul Bigster, iar acum Dacia este pregătită să arate tuturor cum vor arăta modelele cu noul logo.

Și arată foarte bine, cel puțin la exterior. Iată cum arată Spring cu noul logo din 2022:

dacia spring sigla noua 2022

Iată și un portbagaj de Sandero Stepway:

dacia stepway logo nou 2022

În interior însă mi se pare însă că volanul ar fi arătat mai bine cu logo-ul decât cu denumirea completă:

dacia interior stema noua 2022

Iată și gama completă de modele cu noul logo:

gama dacia logo nou 2022

Noua emblemă se numește “Dacia Link” și mi se pare pe atât de simplă, pe atât de spectaculoasă. Mi-a plăcut de la bun început ideea că literele “D” și “C” sunt unite ca un lanț și ar putea simboliza și valențele electrice ale brandului, făcând referire la încărcarea DC.

Când vor fi disponibile mașinile cu noul logo Dacia Link?

Schimbarea are loc simultan și noua siglă va fi disponibilă pe toate modelele comandate după data de 16 iunie 2022. Așadar, dacă plănuiați să comandați o Dacia, vă sfătuiesc să mai așteptați câteva zile. Poate vreți să o primiți cu logo nou.

Alte schimbări de design

Și noua culoare a caroseriei mi se pare că arată bine. Se numește “Lichen Kaki” și conform Dacia, arată aproprierea brandului de natură. Barele de pavilion, scuturile de protecție față și spate și carcasele oglinzilor la Spring, Sandero Stepway și Duster capătă și ele culoarea “„Gris Mégalithe”. Dacia spune că va abandona treptat folosirea materialelor din piele naturală (folosea așa ceva?!) și a elementelor cromate. Pe mine mă bucură ambele vești.

Plus o veste “șocantă”

Nu în ultimul rând, printre ultimele rânduri ale comunicatului de presă se mai ascunde o veste care cu siguranță va fi foarte dezbătută. Din anul 2023, Dacia va fi prima marcă din Renault Group care va avea viteza maximă limitată la 180 km/h.

La prima vedere pare o veste șocantă, însă în realitate, încercați să vă aduceți aminte când ați depășit ultima dată 180 km/h cu o Dacia. Cel puțin în cazul meu, Spring-ul începe să facă niște zgomote ciudate peste 180 km/h, așa că mă încerc să mă abțin.

În fine, d-abia aștept să văd modelele cu noua siglă pe stradă. Mi se par mult mai sobre și îmi place asta. Aplaud cu toate mâinile și renunțarea treptată la elementele cromate.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

9 comentarii la “Dacia are sigla noua, prezintă modelele cu noul logo și face încă un anunț major

    1. Revo Post author

      Da, dacă ții apăsata și pedala de accelerație și pe cea de frână, se activează “Insane Mode”, ca la Tesla ?

  1. vlad

    Plecarile volutanre incurajate de la Dacia nu imi suna la fel de bine

    Reply
  2. Andrei

    Tu vrei să vezi dacă ai cititori pe fază. Auzi la el 180, pardon peste 180 cu Spring-ul.

    Reply
    1. Revo Post author

      Serios, eram pe autostrada București – Iași! 😀

  3. Andrei

    Apropo de Spring.Unii posesori au observat următoarea manifestare.In timpul mersului iau piciorul de pe acceleratie pentru o perioadă apoi cand apasă din nou accelerația se aude un pacanit .Ti s-a intamplat așa ceva. Există și niște clipuri pe youtube.

    Reply
    1. Revo Post author

      Da, știu despre acea problemă. Pare a fi ceva de la planetare. Mie nu mi s-a întâmplat sau dacă face așa nu este destul de evident încât să fi observat asta. Bine, eu n-am nici mulți km cu ea. Am până în 2000 km. Pe de altă parte nici nu o menajez. Rămâne de văzut. Oricum, nu mi se pare o problemă gravă.

  4. Andrei

    Din cate am inteles “toate face asa” .Oricum acel zgomot se aude in conditii “ideale” fără muzică, ventilatie si trafic redus.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: