Dacia Spring Extreme se lansează cu un motor mai puternic

By | January 13, 2023

Iată o veste la care nu mă așteptam. Dacia lansează versiunea Dacia Spring Extreme, care va veni cu un motor mai puternic, o culoare nouă și diverse alte elemente de design distinctive.

Noul motor electric va avea 65 CP și “un nou reductor specific”, care oferă accelerații și reprize mai energice, pe o plajă de utilizare extinsă.

dacia spring motor mai puternic

După ce am citit de noul motor, următorul lucru la care m-am gândit a fost autonomia. Dacia spune că acest motor oferă o autonomie de 220 km în ciclu WLTP mixt și 305 în ciclu WLTP City. Am comparat cu versiunea de 45 CP (care va fi disponibilă în continuare) și autonomia este tot pe acolo. Varianta ELECTRIC 45 are autonomie declarată 225 km în ciclul WLTP mixt și 295 km în WLTP City. Practic la versiunea nouă scade cu 5 km autonomia în ciclu mixt și crește cu 10 km în ciclul City. Probabil că per total nu se va simți nimic diferit din această privință.

Ca să fiu sincer, eu mă aștept să fie de fapt același motor, cu voltajul un pic mărit, răcire mai eficientă a bateriilor și regenerare mai bună a energiei de la frânare. De când am condus prima dată mașina mi s-a părut că este ușor “domolită” din soft, cel puțin pe partea de accelerări.

Cât costă Dacia Spring Extreme?

Comenzile se deschid pe 16 ianuarie în România, iar noua versiune va costa 22.450 € fără tichetul rabla. Cu 1.650 euro mai mult decât versiunea de 45 CP.

Iată diferențele între versiunea actuală de 45 CP și cea de 65 CP:

comparatie dacia spring 45 cp vs 64 cpDe asemenea, se pare că noua variantă introduce și cel puțin o culoare nouă, și anume: Slate Blue. Văd în tabelul de mai sus și Goji Red, care sigur nu a fost disponibilă în momentul lansării și nu îmi aduc aminte să fi văzut vreun Spring în această culoare pe stradă.

Ce să zic, nu-i o idee rea varianta de 65 CP, mai ales că are și jante de 14″ în loc de cele de 13″. Dacă aș comanda-o acum, cu siguranță aș da 1.650€ în plus ca să primesc cei 20 de CP.

Mă consolez în schimb cu ideea că a mea a fost mult mai ieftină și că în curând va avea și oglinzi degivrante. În altă ordine de idei, d-abia aștept să pot face chip tuning și la a mea 😛

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

6 comentarii la “Dacia Spring Extreme se lansează cu un motor mai puternic

    1. Revo Post author

      M-au anunțat în decembrie că urmează să fiu programat pentru montarea oglinzilor.
      Da, chiar lucram la un articol cu Spring după un an înainte să apară această știre 😀

  1. SirNeo

    Cred ca singurul avantaj pe care il are noul model este posibilitatea de a o incarca fast charge (cel putin asta inteleg eu din tabelul ala)

    Chiar si asa o chinezarie scumpa platita de 2 ori (odata de client, odata de stat prin voucher rabla)

    Reply
    1. Revo Post author

      Nu, îi poți pune încărcare rapidă și la Essential+ (care nu e în tabel).
      Mi se pare funny că toată lumea zice de Spring că e chinezărie, dar nimeni nu observă că și BMW și VW și Mercedes au fabrici de electrice în China. Spring e chinezerie în aceeași măsură în care și BMW/VW/Mercedes-urile alea sunt chinezării. Adică toate sunt chinezării dacă e s-o luăm așa. 🙂

    2. Dragos

      Poate este o chinezarie Mercedes dar un EQC sau EQE nu-mi pare deloc ceva de intors nasul daca ti se ofera (evident nu poti compara 20k euro cu achizitia unui automobil de 60k sau 80k tinand cont ca la o masina de oras pana la urma cu oricare dintre ele doar mergi din A in B in trafic lent)

    3. Revo Post author

      Nu zic, și eu prefer o chinezărie de Mercedes sau o chinezărie de VW, că nu sunt ipocrit. Ca să fiu sincer, nu știu dacă nu cumva fabricile alea nu produc de fapt doar pentru China, nu și pentru export în Europa. Zic doar că e o problemă de percepție. Dacă e să le zicem chinezării după criteriul ăsta, hai să le zicem tuturor chinezării.

Spune-ți și tu părerea: