Diferența dintre Valea Prahovei cu Waze și Valea Prahovei fără Waze

By | January 3, 2022

Am plecat până la Bran pe 27 decembrie, două mașini. Teoretic nu pleacă nimeni a treia zi de Crăciun la munte, că sejururile pentru Revelion încep mai de miercuri-joi, nu?

Greșit.

Prima mașină a plecat pe la 11.30 din București, Aviației. Fără Waze. Au pus Waze după ce au trecut de Nistorești.

Noi am plecat la 12.10 din fața blocului, cu Waze-ul pornit. Să zicem că am fost constrânși de împrejurări să plecăm la ora aia, că dacă era după noi am fi plecat pe la 7 de dimineață.

Ruta noastră a fost prin Breaza, apoi prin Breaza am mai luat-o pe o scurtătură care ne-a scos în Comarnic, apoi intrat prin Sinaia, făcut stânga pe o stradă paralelă, ieșit la Internațional, apoi prin Bușteni pe sus pe la castel, Pârâul Rece și în final la Bran. Am ajuns acolo la 17:18 minute. Deci undeva pe la 5 ore, că am avut o oprire de 10 minute pe la Pârâul Rece.

Și apoi, după încă două ore, pe la 19:20, a ajuns și mașina care plecase înaintea noastră. Practic au mers cam fără Waze, chiar dacă l-au activat pe la Nistorești, unde le spunea că vor sta 80 de minute în coloană. 8 ore în total pe drum! La noi a fost lux cu doar 50 de minute stat prin Breaza.

Ne-am întors pe 29 decembrie, că atunci nu se întoarce nimeni spre București, nu? Greșit. Tot 5 ore, ambele mașini cu Waze de data asta. Ne-au faultat turiștii care se plimbau între stațiuni. Am stat două ore între Pârâul Rece și Bușteni.

Concluzie: Valea Prahovei never again! Nici cu Waze, nici fără.

Also, la mulți ani!

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

7 comentarii la “Diferența dintre Valea Prahovei cu Waze și Valea Prahovei fără Waze

 1. Giovani

  Cred ca tot timpul spuneti asa dar tot timpul, tot acolo mergeti 🙂

  Reply
  1. Revo Post author

   Da, așa e, ca atunci când juri că nu o să te mai îmbeți vreodată 🙂 În ultimii 4-5 ani am trecut maxim o dată pe an pe Valea Prahovei și de fiecare dată qm zis “never again”.

 2. Vlad

  In timpul anului daca vrei un concediu mic, de weekend, mi se pare ok Sinaia, aveti si parcul ala dintre Caraiman si Palas si Cazino, bun pentru copii 🙂

  Eu pre pandemie cand mergeam in Sinaia, faceam < 2 ore sambata/duminica

  Reply
 3. Alex

  Salut! eu dupa ce am facut 5 ore cu masina plina cu copii am jurat ca nu mai merg pe valea prahovei…
  Dar am gasit varianta tren! Care in 2:30 ore a ajuns la Sinaia cu un cost de doar 18 lei, am luat ceva “accelerat” privat.
  Spatiul din tren a fost minunat pentru copii si nici nu am simtit cand au trecut cele 2 ore, la intoarcere am platit 60 lei pe un “rapid” privat care a facut 1:45. Deci cand se termina pandemia… si copiii nu au 18 ani o sa reluam actiunea…
  P.S. intre statiuni tot cu ternul ne-am deplasat cand am vrut sa mancam niste papanasi in Predeal la Hanul Domnitorilor.

  Reply
  1. vlad

   Eu de cand am asteptat in gara in Sinaia 2 ore in frig dupa un tren intarziat, am cumparat cauciucuri de iarna la masina si nu am mai mers vreodata cu trenul in romania.

   Acum de sarbatori poate cu trenul a fost mai rapid.

   Dar nu e corect sa compari gara-to-gara cu timpul petrecut cu masina.
   De cand ai iesit din casa si pana la receptie la cazare cat ai facut ?

   Mie mi-ar lua vreo 30-40min de acasa pana la gara, apoi planifici sa ajungi mai devreme in gara ca trenul nu sta dupa tine. Deci as pleca cu minim 1 ora inainte de acasa. Ajuns in Sinaia mergi pe jos pana la cazare ? Cat 20-30 min ? Iei taxiul, atunci 5-10min si mai platesti probabil 10-20 lei. Daca ai si niste bagaje poate sa nu fie chiar placut sa te cari cu ele prin autobuz/metrou/mers pe jos.

 4. Marius

  Plecat pe 31 cu morcovul in fund, planificand ca plecam la 6 dimineata, dar am plecat pe la 10. Nici naiba n-a fost. La intoarcere(pe 3) accident pe waze, ne ofticam ca n-am iesit pe Cheia cand a trebuit. “Campat” la Azuga vreo 2 ore in prima carciuma gasita, in 2 ore nu mai era nici patanie de om pe DN.

  Reply
 5. dragos

  Soluția este sa nu își mai facă nimeni vacanta timp de 2-3 luni în plin sezon pe Valea Prahovei. În semn de protest. Poate se vor coaliza și cei cu pensiuni/hoteluri și se va pune presiune pe guvernanți sa dea drumul autostrăzii. Pana atunci, câinii latră….

  Reply

Spune-ți și tu părerea: