Am găsit camera video auto cu cea mai mișto prindere de parbriz (Nextbase 222G)

By | December 23, 2021

Nextbase este cel mai mare producător de camere video auto din lume. Da, nici mie nu mi-a venit să cred când am citit asta. Eu am auzit de ceva timp de ei, dar recunosc că nu m-am documentat până acum. O cameră video auto nu-i ceva ce cumperi în fiecare zi, așa că am luat una “pe vremuri” și de atunci nu am mai avut nevoie. Însă recent am testat un model accesibil de la ei, Nextbase GW222. De când am deschis cutia mi-am dat seama că nu am de-a face cu un brand ciupercă Made In China, ci cu un brand foarte mișto, cu produse de calitate și atenție la detalii.

De ce spun asta? Pentru că în cutia camerei am găsit niște lucruri “neobișnuite” cum ar fi …

  • Un quick start guide cu instrucțiuni detaliate despre montaj;
  • Un sticker pe care scrie “Warning! Protected by Nextbase Dash Cams”;
  • Un pliant cu un număr de telefon pentru asistență tehnică;
  • Un suport pentru parbriz cu cea mai mișto prindere + un alt suport de rezervă;
  • Un cablu mini-USB pentru conectarea la laptop;
  • Cablul de alimentare (lung de 4m) cu o siguranță în mufa care intră în brichetă;
  • Camera video auto în sine;
  • Și cireașa de pe tort … o “unealtă” de plastic care te ajută să ascunzi cablul camerei prin spatele.

Mie toate aceste accesorii îmi arată că brandul nu se zgârcește cu produsele lui și că vrea să îți ofere cea mai bună experiență. Așa a ajuns Nextbase să producă până și propriile carduri microSD. Asta pentru că au constatat că cele mai multe probleme ale utilizatorilor veneau de la carduri microSD de slabă calitate.

Ce oferă Nextbase 222G ca specificații?

Spuneam că-i o cameră video auto accesibilă. Dar vine la pachet cu multe avantaje.

  • Filmează Full HD;
  • Unghi de filmare de 140 de grade, f/1.6;
  • Are GPS și îți poate scrie coordonatele pe filmare;
  • Are un reglaj destul de fin al accelerometrului (foarte util pentru drumurile cu gropi din România);
  • Are baterie internă pentru a stoca dată, oră și setări;

Cum se prinde de parbriz?

După cum spuneam, la Nextbase 222G am văzut cea mai mișto prindere ever. Se numește Click&Go Pro mount și este inventată chiar de Nextbase. Baza camerei se lipește de parbriz cu adeziv 3M, iar în bază intră de fapt cablul de alimentare. Apoi camera se conectează de bază printr-un magnet foarte puternic. Băi, dar foarte puternic. Atât de puternic încât prima dată când am vrut s-o scot am stat vreo 10 minute în mașină să studiez sistemul, că părea ca și cum ar fi fost prins cu o clemă și mi-a fost frică să nu trag prea tare și să rup clema respectivă. Nu era clemă, era un magnet foarte puternic.

Ce avantaje are aceasta prindere? În primul rând camera stă foarte stabilă în parbriz. În al doilea rând, o poți scoate super rapid și o poți lua cu tine. Nu neapărat de teama de a nu-ți fi furată din parbriz. Ci pentru că bateria din cameră se va deteriora în timp dacă este lăsată în parbriz și expusă la temperaturi extreme. Eu am făcut această greșeală, am lăsat camera de parbriz în mașină ani la rând și acum camera pierde mereu data și ora.

Cum filmează Nextbase 222G?

Foarte ok. Am testat-o atât ziua, cât și noaptea sau în condiții mai dificile cum ar fi noapte + ploaie. Totul ok, numerele de înmatriculare se văd bine, chiar și pe timp de noapte. Camera filmează foarte ok dacă ne raportăm la preț. Și are toate funcțiile de bază de care ai nevoie. Pe mine însă mă bate gândul să iau un model superior, 622GW de exemplu, care filmează 4K. Și pe lângă asta are și Bluetooth, WiFi și aplicație de Android.

În concluzie, dacă vrei o cameră video auto pe care să te poți baza, ia în calcul Nextbase. Sunt produse mișto, construite bine, iar gama lor de produse este destul de vastă: de la camere de buget până la camere “cu de toate”. Le găsiți la eMAG, la Altex sau la Falcon Electronics.

Și dacă vreți să îi urmăriți sau să-i contactați:

Acum văd că au o ofertă cu -10% la toate modelele, deci nu cred că strică să-i urmăriți.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

6 comentarii la “Am găsit camera video auto cu cea mai mișto prindere de parbriz (Nextbase 222G)

    1. Revo Post author

      Mișto! Au mai evoluat și ei. Ce serie de 70mai PRO ai cumpărat? La prima cameră de la Xiaomi pe care am cumpărat-o, dacă ar fi putut să mi-o dea fără și fără display, așa mi-ar fi dat-o. Dar hei, a costat 40 de dolari 🙂

  1. Giovani

    Pe aia o am si eu…70mai PRO cu modul GPS (modul care intradevar functioneaza cand vrea el)

    Reply
  2. Bogdan Gheorghe

    Arata bine camera, si sistemul ala de prindere pare ok. Ce nu mi se pare ok chiar daca camera a fost scoasa la vanzare in mai 2019 e USB-ul mini B modelul ala vechi pe care nu l-am mai vazut de prin 2005.

    Reply
    1. Revo Post author

      Da, mini USB-ul ăla e ciudat acolo, nici eu nu înțeleg de ce nu are microUSB. Dar nu te lovești de el așa des. Cel puțin eu scot cardul din cameră și scot filmările direct cu card reader-ul laptopului.

Spune-ți și tu părerea: