Dungi verticale pe televizor pe Netflix

By | May 9, 2022

Aseară după ce ne-am uitat la Wrath Of Man, am avut un pic de palpitații. Când să ies din Netflix văd aceste dungi verticale pe ecranul televizorului:

Și cum știam că l-am și atins cu ceva în ziua respectivă zic “pfoa, gata, s-a dus rama aceea de pe margine care asigură iluminarea, e clar”. Totuși, ia hai să verific dacă se vede așa și în altă parte. Ies din sumarul de la acest film, intru la altul, la fel. Încă unul, la fel. Deja adăugam QLED-ul în coș la eMAG și îi explicam lui Alice că “asta e, ăsta s-a dus, ne trebuie altul mai mare”. Și apoi ne-am gândit să ieșim și din Netflix. Am deschis HBO Max, nu părea nimic în neregulă. Amazon Prime? La fel, nimic. Și până la urmă am intrat pe YouTube și am găsit un video cu “24 hours of black screen”. Și tot nimic. De unde rezultă că Netflix are o problemă.

Am mai investigat un pic prin aplicație și se pare că așa se vede la majoritatea filmelor care au un o imagine cu fundal negru la descriere. Apoi când începe filmul acele dungi dispar. Nu am mai observat aceste dungi verticale până acum pe Netflix, așa că tind să cred că-i după update-ul recent al aplicației.

Sunt vizibile doar pe TV-uri LCD/LED, nu și pe OLED și doar atunci când e întuneric în cameră. În pozele de mai sus face și telefonul un HDR mai agresiv și parcă sunt un pic și mai evidente. Ideea este că dacă se întâmplă să le vedeți, nu vă palpitați, nu vi s-a stricat TV-ul. E de la Netflix.

P.S: Filmul e amuzant. Are atât de mult testosteron și scene macho încât e la limita dintre amuzant și ușor penibil. E ca un film d-ăla cu “good guys vs bad guys” de pe vremuri. De la Jason Statham n-am pretenții, că știu că ăsta-i stilul lui (și îmi place), dar parcă mi-ar fi plăcut să văd mai multă substanță în scenariu de la Guy Ritchie. Merită văzut dacă vă plac “cop movies” cu arme, FBI, SWAT și bombe, dar să nu aveți așteptări prea mari.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

8 comentarii la “Dungi verticale pe televizor pe Netflix

  1. Marius

    Bine ca nu erau pe diagonala. Stiu eu unul care a crapat dupa un Netflix de genul.

    Da, e tipica problema pentru un LCD. Nici uniformitatea nu pare a fi wow din poza ta.

    Reply
    1. Revo Post author

      E un televizor de buget din 2015. Am crezut că-l schimbăm acum, dar n-a fost să fie 🙁

    2. Marius

      Cel despre care vorbesc e 8K si bate spre pretul unui Spring. Acum cate branduri stim noi ca are 8k pe piata si la test!? 😀

  2. Ovidiu

    Defapt există doar o singură explicație pentru televizorul tău… Poltergeist.

    Reply
  3. Andrei

    Salut aceiași problema îmi apare și mie după ce deschid netflixu și am qled 2021 de 55diagonala are doar 5 luni am crezut ca să dus vroiam sa îl returnez și în rest în alte aplicați cu fundal negru și teste nu face deci concluzia mea e ca netflixu are o oroblema ….

    Reply
  4. Puia

    Salut! aceași problema și la mine pe netflix. M-am speriat că am făcut-o zic și pe asta garanție…nimic că am cumpărată din alta țară, zic unde sa o mai duc !! Dar de fapt a trebuit să se sesizeze și cei care au creat aplicația!!

    Reply

Spune-ți și tu părerea: