Cum era să mă mă aleg cu daună totală la Spring

By | May 10, 2022

M-a șocat cât de simplu se poate întâmpla, deși am experiență și conduc de mult.

Veneam spre casă acum două seri, pe la ora 21:30-ish, tocmai trecusem de Ambasada Chinei și mă încadrasem pe banda a doua, pentru că B1 era cu semafor intermitent la dreapta. Mai aveam aproximativ 5 minute până acasă, cu tot cu parcat.

Undeva prin dreptul trecerii de pietoni de la Bucharest One (acolo unde-i gărdulețul albastru), văd o doamnă că se pregătește să calce pe trecere. Dar știți cum? Exemplar. Mers până la trecere, oprit în dreptul ei pentru a arăta intenția că vrea să traverseze și abia apoi pus un picior pe trecere.

Eu, dacă aș fi fost mârlan, aș fi putut să trec și să mă fac că n-am văzut-o. Dar am zis să nu fiu. Așa că opresc de pe la un 50-60 km/h, cât mai din timp, fără să rup frâna în dreptul trecerii. Eram aproape oprit complet, mai rulam cu probabil 5-6 km/h până la full stop.

Moment în care văd un ditamai BMW Seria 8 cum vine din spatele meu cu … probabil 150-160 km/h. Mi-am dat seama că ăsta ori nu m-a văzut, ori nu știu ce se întâmplă, dar n-are cum să oprească. Am văzut că și pietonul a sesizat pericolul și nu s-a aruncat pe trecere, așa că am decis să-i dau pedală și să trag ușor stânga de volan, că altfel mă lovește.

Din fericire am avut noroc că cei 5-6 km/h poziționează Spring-ul în intervalul care pedala îi oferă boost maxim. Dacă eram oprit complet, ar fi pornit mai greu. Așa că a intrat în Hyperspeed ca Millenium Falcon și a sărit peste trecere. Între timp auzeam cum în spate BMW-ul frânează din răsputeri și îi scârțâie roțile. Am văzut cu coada ochiului în retrovizoare că a tras și de volan. S-a oprit în cele din urmă pe trecere, i s-au aprins și avariile, posibil să fi mușcat un pic și din bordură.

În mod normal aș fi vrut măcar să văd cine e la volan și să îi arăt semnul internațional de “wtf are you doing?!”, dar am auzi că deja țipa la el doamna de pe trecere. Și cum aveam oricum prea multă adrenalină, am zis să plec, să nu mă triggăruiască ăla de la volan cu ceva și să ajungem la alte cascadorii.

Am plecat deci, gândindu-mă că nici nu mai știu a câta oară mi se întâmplă asta în preajma trecerii și evit o lovitură din spate fiind atent la retrovizoare. Practic nimic din ce se întâmpla pe stradă nu ar fi putut prevesti că peste 30 de secunde urmează să se întâmple asta. Și nici eu nici pietonul nu aveam ce să facem mai mult să evităm chestia asta.

Și în același timp mă gândeam că dacă aș fi fost cu Dusterul, aș fi dezbătut mai mult dacă să demarez sau să înfig piciorul în frână și să brace for impact. Pentru că deși avem CASCO la ambele mașini, dacă îmi dădea daună totală la Spring, aș fi ieșit pe minus. Pentru că mașina a costat 8.500 atunci când am cumpărat-o, iar acum se vinde cu 12.000 second hand :))

Cancel That! De fapt mașina e asigurată 18.550 €. Aș ieși pe plus în cazul unui accident :))

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

7 comentarii la “Cum era să mă mă aleg cu daună totală la Spring

  1. GuestStar

    Când vine vorba de lovitură din spate, instinctul e să apeși frâna, dar cred că e mai bine s-o apeși doar după impact. Oricum, nasol. Și ce înseamnă să nu existe poliție… Stau în Danemarca de câteva luni, aici dacă ai depășit cu 100% viteza maximă admisă pe un tronson de drum (în cazul tău – oraș), ți se confiscă mașina. Indiferent că e personală sau de firmă.

    Iar faza cu prețul mașinii e wow. Aproape 50% în plus, zici că e ceva ediție limitată de Ferrari 😀

    Reply
    1. Revo Post author

      Ha! M-am uitat acum și e asigurată la întreaga valoare, cu tot cu tichetul rabla inclus, deci 18.550 euro. Țin minte că m-am amuzat atunci pe seama asta, dar între timp am uitat și am calculat greșit. Deci ieșeam pe plus în cazul unui accident 🙂

    2. Ciprian

      Nu as zice ca ieseai pe plus. La impactul ala nu cred ca erai prea bine. Puteai sa ramai cu niste probleme la gat.

    3. Ciprian

      Plus timpul pierdut.

      Sanatatea si timpul sunt nepretuite…

    4. Revo Post author

      Îți dai seama că glumesc. Nu stau să dea unul cu mașina în mine pentru 18.000 euro 🙂

Spune-ți și tu părerea: