Fitbit Charge 5 este o brățară de fitness pentru oamenii ca mine

By | September 23, 2021

Oameni ca mine, adică oameni care nu vor să dea ceasul clasic jos pentru a pune un smartwatch, dar care în același timp sunt pasionați de date și le-ar plăcea să aibă insight-uri despre somn, pași și chiar stres. Pentru asta există brățările de fitness, sau activity trackere … sau smart band, cum preferați.

Fitbit Charge 5 este o astfel de brățară de fitness. Probabil cea mai avansată brățară de acest fel. Știe să măsoare activitatea zilnică (recunoaște 20 de tipuri de exerciții), somnul, are funcție de logare a alimentelor consumate și, ce mi se pare mie cel mai interesant, are senzor EDA pentru măsurarea stresului. EDA vine de la “electodermal activity” și măsoară umiditatea pielii pe un principiu folosit înainte de testele poligraf.

Împreună cu o subscripție premium, Fitbit Charge 5 oferă integrare cu 200 de programe de antrenament de la diverse platforme, cea mai cunoscută dintre ele (pentru mine cel puțin) fiind Les Mills. Pe lângă asta, utilizatorii premium primesc diverse insight-uri personalizate pentru stress management și diverse rapoarte pe care le poți printa și te poți duce cu ele la un somnlog de exemplu (în caz că ai probleme cu dormitul).

Față de generația precedentă, Charge 5 are acum display color și vine cu un senzor de măsurare a pulsului mult mai subțire. Per total se simte super subțire la mână. E genul de device de care uiți odată ce l-ai pus. Mi-a plăcut și ideea de curea textilă, care – sper eu – este lavabilă. Așa arată cu cea textilă:

Așa arată cu cea de piele:

Și așa arată cu cea de cauciuc:

Brățara este mișto rău de tot. Singura “problemă” pe care o văd acestui device este că va concura pe nedrept cu brățări precum Xiaomi Smart Band, care pornesc de la 170 de lei. Sigur, sunt multe diferențe. Charge 5 este cu siguranță mai avansată din toate punctele de vedere. Dar bănuiesc că diferența majoră dintre 170 lei și 900 de lei este în cine deține datele tale: China sau Google. So choose wisely 🙂

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: