O idee pentru un frigider vechi sau o ladă frigorifică: transformarea în kegerator!

By | September 22, 2021

Dacă aveți un frigider vechi sau o ladă frigorifică cu care nu știți ce să faceți, iată o idee! Transformați-le în kegerator!

Ideea am văzut-o prima dată la unul dintre prietenii mei mai nebuni. Nebuni cu berea. În sensul că omul este berar amator și de câțiva ani își face singur berea acasă. Eu am crezut că inițial e o fază prin care trece, ca orice adolescent de 27 de ani. Doar că anii au trecut și omul în loc să se potolească, a luat-o și mai rău pe arătură. A investit mai mult în drojdii, hamei și ce mai cumpără el acolo. În instalații de produs berea, în butoaie.

Ne invită pe la el de fiecare dată când scoate un batch nou de bere. E crunt să ai astfel de prieteni, vă spun!

A ajuns până în punctul în care și-a schimbat masa de bucătărie cu o ladă frigorifică. Da, pe bune. Așa arată masa lui de bucătărie în interior:

Planul lui pe termen lung este să dea gaură în această ladă frigorifică și să îi monteze un robinet de bere draft. N-ar fi primul care o face, bineînțeles. Pe internet sunt destul de mulți tipi care și-au transformat frigiderele sau lăzile frigorifice în kegeratoare. Kegerator e de fapt combinația rezultată din termenii din engleză pentru butoi de bere (keg) și frigider (refrigerator).

Practic dai o gaură în frigider, montezi un robinet de bere, iar în interior pui butoiul de bere și opțional un rezervor de CO2. Bine, instalația poate fi de la cât de simplă până la cât de complicată vrei. Dacă vrei doar un butoi, un furtun și un robinet cu bilă e simplu. Dacă vrei regulator de debit, butelie de CO2, robinet mai deștept și alte nebunii, costă ceva. Sunt kit-uri direct la vânzare sau poți să mergi pe calea DIY. Ce nu face omul pentru dragostea lui față de … ăăă …. bricolaj, nu?!

În fine, mi-a venit această idee de “ce ai putea să faci cu un frigider vechi” d-abia după ce în familia mea s-au schimbat vreo 3-4 frigidere în ultimul timp. Dacă aș fi știut, aș fi păstrat unul dintre ele pentru acest side project.

Also, I see a business opportunity here. Nu vinde nimeni kit-uri de conversie figider > kegerator. Sunt doar frigidere (profesionale bănuiesc) cu dozatoare de bere, dar sunt obscen de scumpe. Bine, poate ar trebui să ne putem și întrebarea: “cât de multe persoane își fac propria bere sau cumpără bere la butoi?”. Dar hei, astea sunt detalii! 🙂

P.S: Nu, nu vă spun cine este tovarășul meu nebun și nici nu vă dau adresa lui.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: