Mai folosiți Facebook în 2024? Pentru ce?

By | February 3, 2024

Odată cu sondajul acesta am stat serios să mă gândesc la ce mai folosesc Facebook, pentru că simt că îl folosesc din ce în ce mai puțin. Motivul pentru care îl folosesc mai puțin sunt certurile care sunt împinse în față de algoritm pentru că generează engagement. Certuri între diverși cunoscuți din lista de prieteni, certuri pe grupuri, certuri și postaci pe conturile politicienilor șamd.

M-am uitat la aplicația de Digital Wellbeing din telefon ca să văd ce-mi spune. Acesta este raportul pe o săptămână:

Așa cum intuiam, Facebook nu mai este pe locul I în topul aplicațiilor folosite. Pe primul loc este Messenger, pentru că pe el discut cu Alice și cu alți prieteni foarte buni. Pe locul doi este Facebook cu 2h 17 m pe săptămână, ceea ce înseamnă cam 20 de minute pe zi. Hai să zicem că-l mai folosesc încă 20 de minute și de pe desktop, dar mai mult de 40 de minute pe zi nu cred că petrec pe Facebook. TikTok este acolo în top pentru că am câteva clipuri virale și intru din când în când să răspund comentariilor, dar nu cred că văd mai mult de 2-3 clipuri pe săptămână. Și acelea mai mult pentru că mi le arată prietenii sau cunoștințele, nu dau swipe efectiv pe “For You Page”.

M-am gândit și la ce folosesc Facebook. Cred că acum scopul principal al lui Facebook este să mai arunc din când în când câte un ochi pe grupurile din care fac parte. Trei grupuri de mașini, două grupuri de ceasuri, trei grupuri de antreprenori, un grup de marketing afiliat, un grup de gaming și grupul cartierului. Uneori mai văd și postări interesante de la prieteni: o poză de familie, o recomandare bună de restaurant, o veste nouă, ceva de genul. Și cam atât.

Voi?

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

6 comentarii la “Mai folosiți Facebook în 2024? Pentru ce?

  1. Giovani

    Și pozele din vacanta? Unde te mai lauzi la prieteni ca ai fost prin nu știu ce locații fabuloase? ????????????

    Reply
  2. Dragos

    Ianuarie 2020 am renuntat la aplicatia de pe teleofn. Sters si gata (FB si Messenger)
    Pe PC intru la 7-10 zile pentru maxim 10minute. Atat.
    Ma bucur de timpul meu recuperat.
    Speram sa am cum sa fac acelasi lucru cu IG dar nu pot. Imi place sa ma plimb prin poze dupa hashtag-uri alese de mine.

    Reply
  3. Cosmin

    La fel ca tine. Doua, trei grupuri unde mai găsesc o informație utila din auto. Cred ca stau maxim 15 minute la doua zile pe Facebook.

    Reply
  4. Mihai

    Îl țin activ pentru mai ales messenger si mai nou de când m-am mutat la țară pentru paginile autorităților locale sau ale jurnaliștilor locali.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: