Frigărui de berbecuț și alte bunătăți de la Arrosticini

By | June 20, 2020

Pe cei de la Arrosticini probabil că îi știți de la diverse festivaluri de street food (mai țineți minte?) unde erau prezenți mai tot timpul cu food truck-ul lor. Fac niște frigărui de berbecuț excepționale, gătite așa cum trebuie. Sunt atât de bune încât sunt preferatele lui Alice, deși ea nu prea mânca friptură sau carne de oaie/berbecuț înainte să le încerce.

În ultimul timp, cei de la Arrosticini au început să vândă kit-uri de frigărui pentru acasă. Am luat și noi o dată. Și încă o dată. Periodic vând și kit-uri de friptură și alte preparate din oaie. Am comandat și un astfel de kit săptămâna trecută și a fost și acesta foarte bun, așa că am zis să povestesc mai multe aici.

În primul rând, kit-ul de frigărui de berbecuț costă 120 de lei și în pachet sunt 30 de frigărui vidate, alături de un sos, o legătură de ierburi (pe care le folosesc ca să ung frigăruile cu sos cât timp sunt pe grătar), o punguță de sare grunjoasă și niște murături senzaționale cu rondele de morcovi, ridichi și ceapă.

Iată cum arată kit-ul înainte de preparare:

Prima dată când le-am comandat le-am gătit în cuptor. Mai întâi le-am uns cu sos folosind acel mănunchi de ierburi, le-am băgat la cuptor și le-am mai uns o dată după 5-7 minute. Au stat în total vreo 12-15 minute la cuptor, și la sfârșit le-am servit alături de o garnitură de cartofi fierți și apoi copți.

A doua oară când am comandat le-am făcut pe grătar, după aceeași procedură. Pot să vă spun că gustul a fost la fel de bun de ambele dăți. Bucățelele de carne au fost tăiate și alese perfect, cât să conțină cantitatea optimă de grăsime, să nu dureze prea mult prepararea și să fie moi și bune la sfârșit. Eu vă recomand să încercați frigăruile de la Arrosticini chiar dacă nu vă place carnea de oaie, pentru că vă veți schimba părerea.

În fiecare săptămână, cei de la Arrosticini colaborează cu câte un chef celebru și pun în vânzare câte un kit cu un preparat din carne de oaie. În prima ediție au avut o pulpă de oaie pregătită de Alex Petricean, au mai avut o shaorma gourmet de berbecuț, iar noi am comandat săptămâna trecută un kit de piept de berbecuț umplut cu cremă de alune, ceapă verde și fenicul, în sos de măduvă, servit cu țelină murată și broccolini (165 lei). Așa arăta kit-ul:

L-am gătit câteva ore la cuptor, am aruncat broccolini-ul în tigaie 10 minute, am băgat pâinea cu maia 10 minute la cuptor și le-am pus pe toate pe masă. Farfuria nu a arătat foarte elegant, pentru că pieptul s-a “derulat” când l-am pus în farfurie, dar gustul a fost foarte bun. Dacă mi-ar fi spus cineva că o să-mi placă atât de mult țelina murată, nu l-aș fi crezut. A fost dulceagă, ca și cum ar fi avut miere, un gust ușor sweet & sour.

În concluzie, dacă vreți să mâncați frigărui de berbecuț excelente, sau preparate bune din oaie, vă recomand să-i urmăriți pe cei de la Arrosticini pe Facebook. Anunță acolo periodic ce bunătăți au, iar comenzile se plasează prin WhatsApp. Pot fi livrate prin Uber sau ridicate personal în week-end de pe Strada Dianei (zona Universitate).

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: