Glovo, aplicația pentru livrare rapidă, s-a lansat în România

By | May 25, 2018

După Uber Eats și Revolut, o nouă aplicație “la modă” intră pe piața din România, deocamdată doar în București. Glovo este un serviciu lansat inițial în Spania, care promite livrare rapidă pentru diverse obiecte. De la produse alimentare, până la încărcătorul de la telefon, chei, sau alte obiecte uitate cine știe pe unde.

Glovo este un fel de serviciu de curierat combinat cu serviciu de livrare de mâncare, dar cu un twist. Livrarea se face în maxim o oră, cu bicicleta sau cu scuterul, însă produsele nu trebuie să depășească 9 kilograme sau un volum mai mare de 40x40x30cm. La fel ca și în cazul aplicațiilor similare, în Glovo se pot înscrie curieri independenți care să facă livrările.

În aplicație am găsit deja foarte multe restaurante: Calif, Aria Burger, El Torito, Speed Pizza, Ganesha, Donatino, Simbio, Stadio, Borsalino, Hashtag Pub, dar și chestii precum Starbucks, French Revolution, Sephora, farmacia inimii Catena, Nespresso, poți face chiar și cumpărături de la Carrefour. Costurile de livrare pentru restaurante sunt între 5 și 9 lei, iar estimările pentru curierat pornesc de la 10 lei.

Fac parte din categoria celor care se bucură că apar astfel de aplicații, pentru că se creează concurență și mă aștept ca serviciile să se îmbunătățească. Profit.ro spune că piața locală de comenzi de mâncare este estimată la 200 de milioane de euro pe an, dar că s-ar putea dubla în următorii trei ani. Livrările la domiciliu încă au un procent mic din piața totală (circa 7-8%) de 2,5 miliarde de euro. Totuși, cred că majoritatea comenzilor se dau prin site-uri și aplicații, nu telefonic. Din această cauză cred că s-au îngrămădit pe piața noastră atât de multe servicii de livrare.

Ca să fiu sincer, oferta de restaurante din Glovo mi se pare deocamdată mai bogată decât la Uber Eats. Uber Eats punctează însă mai bine la capitolul “AI”, recomandări, feedback și s-ar putea să fie și mai rapid. Dar pe măsură ce mă plimbam prin Glovo, am devenit din ce în ce mai entuziasmat, gândindu-mă la câte scenarii aș putea să o folosesc. Cheile nu le uit prea des, dar cu cardul SD de la aparat am mai pățit-o. Pe lângă asta, de acum încolo știu ce fac dacă uit să-mi iau rimelul de acasă 😀

UPDATE: Am găsit pe pagina lor de Facebook un cod pentru cinci livrări gratuite. Tot acolo se menționează că “am deschis o zonă mică de livrare”, deci s-ar putea ca livrările să nu fie disponibile pentru toți utilizatorii.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

4 comentarii la “Glovo, aplicația pentru livrare rapidă, s-a lansat în România

 1. Paul

  La ce.ti tb rimel cu o faţa ca aia? Btw te stokâresc pe ymess.

  Reply
 2. magheralex

  Glovo – experienta groaznica. Nu comandati!

  De ce sa nu comandati pe Glovo?

  Din pacate, am primit un cupon de reduceri de 30 de lei pentru ca am invitat un prieten care a si comandat. Ulterior, am comandat mancare in valoare de 56 de lei, afisandu-mi 26 de lei, de plata.

  Am introdus toate detaliile cerute iar cand a ajuns mancarea, am semnat pe un dispozitiv digital ca am primit-o, si, supriza: banca mi-a trimis un sms in care am descoperit ca Glovo m-a taxat cu 56 de lei.

  Contactandu-i, au dat-o de gard!

  Nu poti da de ei decat prin email pentru ca nu au telefonul afisat.

  Intr-un cuvant, NU RECOMAND GLOVO

  Reply
  1. Revo Post author

   Salut, am avut și o problemă la crearea contului. I-am contactat prin mesaj privat și mi-au răspuns, apoi m-au sunat și am rezolvat la telefon.

Spune-ți și tu părerea: