Google Pay disponibil oficial în România – cu ce bănci funcționează

By | September 8, 2021

Google s-a jucat un pic cu sentimentele românilor. Serviciul Google Pay devenise deja disponibil anul trecut în România, dar nu și aplicația. Ei bine, de astăzi a ajuns și aplicația și poate fi descărcată oficial din Play Store. Deci de data asta lansarea este pe bune! 🙂

Eu am descărcat-o, mi-a găsit deja cele două carduri pe care le-am folosit în mod frecvent. Iată aici lista oficială cu băncile care sunt suportate deocamdată de aplicația Google Pay.

Pe termen lung, aplicația Google Pay va avea mai multe avantaje:

  • Poți adăuga în ea și vouchere sau carduri de fidelitate. Eu sper să pot adăuga aici cardurile de carburant și cardurile de la Lidl, Mega Image și Kaufland, că mai nou toți au carduri.
  • Vei avea un dashboard comun cu ce ai cheltuit de pe cardurile de la toate băncile și sper să aibă breakdown pe categorii, așa cum are și Revolut (de exemplu: mâncare, haine șamd);
  • Transfer rapid către prieteni, indiferent la ce bancă se află ei;
  • Sper să poți salva și cardurile de tichete de masă. Văd că în lista de lansare este și Up România, care știu că oferă carduri de masă. Sper ca pe viitor să integreze și Sodexo, de unde am eu cardul;
  • Jonglezi rapid cu cardurile cu care vrei să plătești. De fapt aici este problema pe care o rezolvă G Pay pentru mine. Eu am acum un card Revolut, unul de la ING și pe cel de bonuri pe care le folosesc în mod frecvent. Dacă vreau să plătesc cu telefonul, sunt limitat la unul singur pe care-l am setat by default. E complicat să schimb între ele de fiecare dată.
  • Și nu în ultimul rând, securitate foarte bună.

În concluzie, well done, Google! Eu voi folosi G Pay de acum încolo în loc de aplicațiile băncilor. Nici nu a luat mult să ajungă serviciul în România. Cam șase ani de când s-a lansat.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

4 comentarii la “Google Pay disponibil oficial în România – cu ce bănci funcționează

  1. Red

    La cardurile de fidelitate adaugate apar doar cifrele cardului nu si codul de bare, ceea ce face imposibila scanarea la comercialul respectiv, fiind nevoit sa dictez numarul sau sa il citeasca.

    Stocard, prin aceeasi metoda de adugare manuala, crea automat si barcode-ul.

    Reply
    1. Red

      Am facut acum fotografie cardului si asa a mers, afiseaza si barcode-ul, deci doar manual introdus numarul nu stie sa genereze codul de bare.

      Problem solved.

Spune-ți și tu părerea: