Google Pay s-a lansat oficial în România

By | November 17, 2020

După semnalul din septembrie, Google Pay este de astăzi oficial în România. De acum utilizatorii români de Android vor putea descărca aplicația direct din Google Play, nu apk-uri prin terțe site-uri dubioase. Cancel that.

UPDATE: “Consumatorii din România pot activa serviciul Google Pay din aplicațiile de mobile banking ale Alpha Bank, Banca Transilvania, CEC Bank, ING Bank, Orange Money, Revolut și UniCredit Bank, având astfel posibilitatea să facă plăți contactless cu dispozitive mobile, chiar și atunci când cardul lor nu este contactless.”

Deși aplicația Google Pay nu este disponibilă direct în România, clienții acestor instituții financiare vor putea utiliza Google Pay online și în orice magazin care acceptă plăți contactless prin Visa sau Mastercard. Soluția tehnică se numește „Google Pay as a service”, ce permite emitenților de carduri să integreze Google Pay în aplicațiile lor mobile de plată.

Principalul avantaj Google Pay este că îți permite adăugarea mai multor carduri de la mai multe bănci în aplicație. Astfel poți selecta cu ce card să faci plata contactless în funcție de situație, fără să mai fii nevoie să treci prin aplicația băncii respective.

Pe lângă asta, plățile online prin Chrome se vor face mult mai ușor. În momentul în care un procesator de plăți îți cere să introduci cardul, Chrome îți va face sugestia de plată cu Google Pay, iar apoi poți folosi amprenta pentru a autoriza plata. Nu mai trebuie să cauți cardul pentru a vedea codul CVV de pe spate.

Deși a venit cam târziu, mă așteptam ca anul acesta să se lanseze oficial și în România. S-au accelerat plățile cu cardul iar Google a apăsat și el pedala de accelerație. Citind știrile externe, cred că în fiecare săptămână se mai adăugau câteva țări noi pe lista de țări în care Google Pay devenea disponibil.

Long story short, aplicația Google Pay tot nu este disponibilă în Play Store, dar vei pute plăti folosind Google Pay din aplicațiile băncilor. Chestia asta practic anulează principalul avantaj pe care îl prezentam mai sus. Dacă nu ai aplicația Google Pay, nu vei putea să integrezi acolo cardurile de la toate băncile.

Pentru a adăuga adăuga un card ING în Google Pay, trebuie să deschideți aplicația Home’Bank, mergeți pe tab-ul de jos la Produse, apoi la Cardurile mele, apăsați pe numele cardului fizic pe care îl folosiți și apoi ar trebui să vedeți butonul de “Adaugă în G Pay”.

Pentru a adăuga un card Revolut în Google Pay, apăsați pe tab-ul de “Cards” din aplicația Revolut și prima opțiune este “Faster online shopping – Add to Google“. Teoretic ar trebui să meargă, practic mie încă nu îmi merge. Îmi zice “Auto-fill is not available”.

Puteți seta care card să fie folosit default pentru plăți din Settings > Google > Serviciile contului >Google Pay.

Din moment ce primul pas a fost făcut, probabil că va veni și aplicația de sine stătătoare la un moment dat, doar că mie mi se pare că durează prea mult. Google, why u do this?!

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

3 comentarii la “Google Pay s-a lansat oficial în România

    1. Revo Post author

      Până la urmă a mers și la mine, fără să fac update. Deși îmi dădea acea eroare, când am intrat în Accounts > Google, am găsit cardul de Revolut atașat acolo.

  1. Giovani

    Acum, vorba ta, sa facă și aplicația lor sa funcționeze în România,? Cu toate, ca, la comentarii unii ziceau ca le merge?

    Reply

Spune-ți și tu părerea: