Pixel 8 ar putea fi un telefon genial (dacă nu va fi un mare fail)

By | September 25, 2023

Mă uitam la ce detalii au mai apărut pe internet despre noul Pixel 8 și cred că-i prima dată când sunt entuziasmat de un telefon de la Google, de la Nexus 6 încoace. Pixel 8 va fi produs pe același principiu, cu hardware “mediu”, îmbunătățit din soft. Zvonurile vorbesc acum despre o cameră principală de 50 MP atât pentru Pixel 8 cât și pentru Pixel 8 Pro.

Cea ultra-wide va fi de de 12 MP cu pixeli de 1.25 μm,  f/2.2 și autofocus pe Pixel normal și 48 MP, 0.8 μm, f/1.95 și autofocus pe Pixel Pro, iar adițional, Pro-ul va avea și o cameră tele de 48 MP cu pixel de 0.7 μm și f/2.8. “Frontalele” vor fi de 10.5 MP, 1.22 μm, f/2.2 cu focalizare fixă pe Pixel 8 și auto-focus pe Pixel 8 Pro.

Pe mine însă funcțiile integrate în cameră mi-au atras atenția: Real Tone, Night Sight, Astrophotography, Super Res Zoom, Magic Eraser, Face Unblur, Photo Unblur  șamd. Plus algoritmul care poate extrage zgomotul de fundal dintr-un video. M-a impresionat și acea funcție prin care face 3-4 poze la o scenă și poți schimba expresia feței pentru fiecare persoană astfel încât să rezulte o poză în care toată lumea să arate bine. Nu-i prima dată când e prezentată, dar până acum nu am văzut o implementare foarte ușor de folosit. Sper să le iasă celor de la Google. Le vedeți pe toate în video de aici.

Design-ul nu-i grozav în continuare. Spatele, cu acele camere pe o bandă orizonală, arată cumva ca viziera lui Robocop. Dar cumva este ceva cu care suntem obișnuiți la Pixel, nu-l cumpără nimeni pentru că arată frumos.

Sunt încântat însă de ce am văzut în video pentru cameră și mai ales de ideea că acele funcții sunt în principiu făcute din soft, așa că există șanse să le vedem fie integrate în Google Photos, fie în alte telefoane, *cough*, Samsung.

Și ar mai fi zvonuri interesante. Ultimele spun că Pixel 8 va oferi 7 ani de suport software, mai mult chiar și decât Apple.

Mai rămâne să aflăm detalii despre baterie. Dar ca în cazul telefoanelor Pixel din ultima vreme, va fi un hit or miss. Dacă reușesc să țină sub control problemele de fiabilitate, cred că aceste camere combinate cu funcțiile inteligente îl vor face un telefon foarte bun. Dacă nu, va fi încă un produs hardware de la Google care ar fi putut fi un succes, dar a rămas cumva în stadiul de “atât s-a putut”. Vom afla pe 4 octombrie.

Apropo, de asemenea, Pixel 8 s-ar putea să fie în sfârșit modelul pe care să-l cumpăra și cu garanție din România. Fie dacă se adeveresc zvonurile că va apărea în oferta vreunui operator, fie de pe Amazon.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

5 comentarii la “Pixel 8 ar putea fi un telefon genial (dacă nu va fi un mare fail)

  1. GuestStar

    Mă surprinde că nu pun camera telefoto și pe versiunea normală. Adică dacă vrei un telefon (mai) compact și cu de toate, rămâne Samsung + concurența chineză. Bine, până și Sony a renunțat la telefoto pe Xperia 5. O fi bine, o fi rău, nu știu.

    Partea bună la a avea camerele dispuse așa e că nu joacă telefonul pe masă dacă apeși pe ecran. Na, am găsit probabil singurul avantaj. Oricum, mi se pare prea rotunjit în general.

    Reply
  2. Vlad

    Eu mă gândesc să îmi schimb telefonul și așteptam lansarea de azi, fiind interesat de Pixel 8. Mi se pare cam mare prețul de 800 euro, ținând cont de problemele pe care le-au avut telefoanele Pixel. Poate le-au rezolvat pe toate, dar nu am această încredere acum. Acum oscilez între Pixel 7a pentru experiența Pixel și Samsung Galaxy S23 – cu balanța înclinată spre Samsung.

    Tu ce părere ai despre noile Pixel?

    Reply
  3. George

    Se mai știe ceva de lansarea oficiala în România? M-ar interesa acest telefon pentru a folosi GrapheneOS.

    Reply
    1. Revo Post author

      Din păcate nu. Și eu aveam așteptări, dar încă nu s-a confirmat nimic.

Spune-ți și tu părerea: