La Le Bab pentru coji prăjite de cartofi și alte preparate interesante

By | April 24, 2021

Sâmbăta trecută am avut treabă prin jurul centrului vechi și mi-am adus aminte că acolo este un local care are în meniu coji prăjite de cartofi. Se numesc Le Lab, livrează și prin aplicațiile clasice, însă nu cojile de cartofi. Voiam de mult să le încerc și întâmplător am găsit și o masă liberă.

Tot întâmplător, am prins un view foarte bun către palatul CEC:

Am comandat două preparate și cojile de cartofi. Să o luăm pe rând. Mai jos este specialitatea zilei, pe care nu o găsiți permanent în meniu. Este vorba despre piept de porc cu crustă crocantă, salată coleslaw și sos excelent pe bază de tamarind, verdeață și lime (45 lei). Crusta pieptului de porc mi-a adus aminte de ciolanul de la Schweizerhaus. Grăsimea de sub piele contrasta foarte bine cu sosul acrișor de tamarind. Vă recomand preparatul dacă-l prindeți în meniu.

Alice a comandat un shish de pui (41 lei) cu hummus, ardei copt, rodie și tabbouleh din conopidă. Nu-s fan ardei copt, așa că nu vă pot spune nimic despre el. Hummus-ul a fost însă bun și fin, iar tabouleh-ul a avut ceapă măruntă și conopidă. Bune toate, dar nu ceva nemaiîntâlnit ca gust.

Și în final iată și atracția. Coji de la cartofi copți, apoi prăjiți (18 lei). Au venit alături de un sos din maioneză și ceapă arsă. Ce să mai, ne-au păcălit să mâncăm și cojile de la cartofi și ceapa arsă.

le bab coji cartofi

Cojile erau și din cele subțiri și crocante dar și din cele mai groase și cu un pic de textură moale de la cartofi. Mie mi s-a părut că au avut gust asemănător cu cartofii wedges prăjiți cu coajă. Și cu siguranță au adus și a cartofi copți pe jar. Au fost foarte bune cojile și au mers perfect cu sosul. Le recomand cu plăcere.

Cam asta a fost tot. Am plecat de acolo ghiftuiți, nu neapărat datorită porțiilor principale, ci datorită cartofilor, care mi s-au părut mai mult decât suficienți pentru două persoane. Le Bab s-a dovedit o pauză foarte plăcută în mijlocul zilei. Ne-am adus aminte cu plăcere de vremurile în care ne plictisisem să tot mergem în centrul vechi 🙂

O să mai trec pe acolo, pentru că mi-am adus aminte că inițial mă așezasem la masă cu gândul să încerc wrap-urile lor, însă mi s-a resetat memoria cache când am văzut crispy pork belly în meniu.

Dacă vreți să treceți pe la ei, vă recomand să faceți rezervare înainte. Nu au foarte multe mese la terasă.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: