Un Lucid Air pe străzile din România

By | September 21, 2023

Lucid, cu sediul în California, este unul dintre cei mai exclusiviști producători de mașini electrice. În mare parte Lucid e formată din foști angajați cheie de la Tesla. Iar Lucid Air este prima lor mașină, a cărei producție a început în 2021.

Pe site-ul lor, cei de la Lucid spun că Lucid Air este “The longest range, fastest  charging luxury electric car in the world.“, iar prețul pentru versiunea de bază pornește de la 82.400 dolari. Se vinde și în Europa, doar în Germania, Olanda, Elveția și Norvegia, iar versiunea de top din Germania are 1.111 CP, 1.390 Nm, face 0-100 km/h în 2.7 secunde și costă 218.000 de euro.

Așa că apariția unei astfel de mașini pe străzile din România este destul de interesantă. Zilele trecute un exemplar a trecut prin București și de atunci circulă o poză pe care am văzut-o simulat pe mai multe grupuri de mașini (aici am văzut-o prima dată):

Ulterior mașina a mai fost surprinsa și prin Constanța sau Timișoara. Pare că face un tur al țării.

Sunt curios cum a ajuns totuși mașina aceasta în România. A decis cineva din Germania că cel mai bun test pentru mașină este o tură până în România? Se gândește Lucid să vândă și în România? No ideea.

Până aflu mai multe detalii, nu pot să zic decât că se confirmă că adevăratul test pentru orice mașină este un drum prin România. Designed in California, tested in Romania.

Acum mai avem să vedem un Rimac și poate și un Rivian sau un F150 Lightning și peisajul mașinilor electrice din România va fi complet.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

3 comentarii la “Un Lucid Air pe străzile din România

  1. LIVIU

    https://lucidmotors.com/legal#video-privacy – scrie pe ea:

    The confidentiality and integrity of your personal data is of particular concern to Lucid Europe B.V. (“us” or “we” or “Lucid”). We want to improve road safety through the use and further development of driver assistance systems. Our aim is to reduce the number of road accidents, in particular road fatalities, by incorporating and improving driver assistance systems.

    For this purpose, we are currently operating a fleet of Lucid vehicles on the road in the European Union for testing purposes, identified by a logo (see below), and which record data from various sensors, including video and audio recordings of the vehicle environment. This privacy statement describes the nature and use of personal data that may be recorded of the surroundings of the car by driver assistance systems for these testing purposes.

    This privacy statement does not apply to vehicle data collected during the operation of a vehicle outside of the testing environment. For information regarding the collection of vehicle data such as Vehicle Health, User Vehicle Interactions or Status Data, please visit our Lucid Motors Vehicle Data Privacy Policy for additional information.

    Reply
  2. Dan

    Dacă rezistă drumurilor românești, vor face și o variantă în culori de camuflaj pentru Ucraina (armored)…..

    Reply

Spune-ți și tu părerea: