Constanța: Atic este un restaurant cu mâncare bună, cocktail-uri bune și skybar cu priveliște frumoasă

By | May 15, 2024

Mai rar găsești un astfel de restaurant. Atic este probabil cel mai cinstit restaurant la care am fost în ultimul an. De fapt este peste cinstit, oferă o combinație de-a dreptul unică. Am fost la o masă în cadru mai larg acolo cu mai mulți prieteni și pare că restaurantul acesta le are pe toate. Are mâncare bună, cocktail-uri foarte interesante, prețuri corecte, servire bună, design minimalist și cool. Pe deasupra are și o terasă cu priveliște frumoasă.

Restaurantul se află pe Bulevardul Mamaia, în incinta Hotel Millenium… sau Millenium Business Center sau cum i-or zice constănțenii. Noi am fost în extra-sezon și părea cam părăsită zona de aproape că nu-mi venea să intru în acel hotel. Parca îmi venea greu să cred că într-o zonă atât de moartă poate să existe un restaurant bun. Dar am intrat și bine am făcut.

Interiorul restaurantului este amenajat într-un stil minimalist cu contraste puternice între mobilierul negru/maro și pereții alb-gălbui.

Terasa arată cam așa:

Și oferă priveliște către “Aloha Beach”.

Terasa oferă priveliște și către o parte din Constanță, însă acolo lucrurile nu-s așa de frumoase. În principiu aici este vina Constanței. Imaginea de mai jos este făcută cu zoom 5x, ca să nu intre în cadru clădirea de lângă care este ruginită și coșcovită.

Meniul este mic și aș descrie preparatele din meniu drept “upscale comfort food”, cu accent pe ouă 🙂

La masa noastră s-au comandat Scottish și Tiger Eggs, Mac and cheese, Steak & eggs și Cottoleta. Cottoleta este… interesant. Este un tomahawk de porc… făcut pane într-o crustă crocantă. Practic este un șnițel de tomahawk. Alice și-a comandat “Mac and cheese” și a fost un preparat foarte bun, cu brânză cheddar din belșug (dar nu din cea nasoală) și obrăjori de vită foarte fragezi.

Scottish Eggs au fost preparate perfect.

In interior ouăle erau cu gălbenuș moale care se vărsa peste guacamolele de pe felia de pâine:

Eu am luat un Steak & eggs și am fost impresionat că m-au întrebat cum îl vreau. L-am cerut mediu pentru că în restaurantele pe care nu le-am mai încercat mi-e teamă să cer vita așa cum mi-o doresc eu de fapt: medium rare. Așa arată preparatul:

Și a fost foarte bun totul. Bucățile de vită au fost foarte fragede, oul moale, cartofii buni la gust, iar peste toate seasoning-ul de sare și ce au mai pus ei acolo a fost la fix.

Meniul lor de cocktail-uri era însă mult mai stufos decât meniul de mâncare. Am comandat un Flying Monkey care era de fapt o reinterpretare de Aviation. A venit în paharul corect, alături de două felii de pară care au făcut toată combinația foarte bună. Vi-l recomand dacă ajungeți la ei. Au 9 cocktail-uri “signature” în meniu și cred că aș mai fi încercat vreo 6, dar din păcate eram pe fugă. Din această cauză nici nu am fotografii cu cocktail-ul și cu toate preparatele, pentru că nu pornisem cu ideea de a scrie despre acest restaurant. Însă experiența a fost atât de plăcută încât am zis că merită dat mai departe.

Când ajungeți în Constanța, neapărat să le faceți o vizită.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: